Фолк певицата Ивана за втора поредна година направи страхотно шоу в Music Idol 3. Освен това тя успя да изненада, при това приятно, най-безкомпромисния член на журито Фънки. 

Примата изпя, седнала на коляното на рокаджията, своята нова песен „К'ви телефони бе, мен?“ . Парчето, което със сигурност ще се хареса на феновете й, е посветено именно на Фънки и на неговия израз Man, който той постоянно употребява в разговорите си с участниците.

Другата звезда на вечерта беше кметът на София Бойко Борисов. Цяла вечер той беше „жертва“ на бъзиците на двамата водещи Иван и Андрей. Бат' Бойко адекватно отговаряше на всяка шеговита нападка. Кметът посрещна подобаващо македонските таланти в шоуто с шеговития въпрос: „И вие ли ще останете в столицата?“

Изненадващо, снощи шоуто даде първата си „жертва“. Това беше 26-годишният Драгомир Драгиев, който напусна състезанието заради нисък вот. Още в самото начало на концерта талантите бяха неприятно сюрпризирани от водещите с новината, че в края на вечерта един от тях ще напусне надпреварата.