Обещаваме, че ще наваксаме пропуснатото от Модната седмица в Лондон.

Но толкова бързо и наведнъж се изсипаха невероятните и спиращи дъха лондонски творения, че ни трябва малко време да направим подходяща селекция.

За сметка на това днес ще хвърлим око на започналата Седмица в Милано, от която по традиция очакваме много класически, изчистени и стилни идеи за следващия студен сезон.

Представяме ви колекцията на едни от ветераните в италианската мода, едни от най-близките приятели на звезди като Дженифър Лопес, Скарлет Йохансон и Ева Мендес, дизайнерите, които просто не могат да се провалят, или накратко, Доменико Долче и Стефано Габана.

Ревюто им откри моделът Наташа Поли, облечена с плетено червено боди на звездички и обута с огромни космати ботуши.



Темата на колекцията е очевидна - топли плетени дрехи, с които зимната ваканция може да започне.

Присъстват предимно плетки и елементи като еленчета, снежинки и шейни - тенденция, която не е никак нова и от няколко сезона насам я носим благодарение на много от младежките спортни фирми.



В съчетание с цветове като червено, бяло, сиво, черно и кафяво, те ще са неустоими и през следващата зима.

Онова, което ни направи силно впечатление, беше плетеното цяло майо.



Дългите пуловери, пристегнати с колан през кръста отново ще са хит. А като допълнение към тях ще можем да носим и плетени роклички.



Важно място в колекцията заемат прозрачните шифонени блузи, поли и рокли, които се очаква да наберат сериозна преднина още след месец, когато пролетта се разбуди.



Студен сезон за Долче и Габана трудно минава без кожи, които са един от любимите им материали за изработка на дрехи.

източник: woman.bg