Камен Борисов Воденичаров е един от създателите на Студентска програма "Ку-Ку" (1990) и телевизионното предаване "Каналето" (1995) заедно с Тончо Токмакчиев и Слави Трифонов. През 1998 г. поема ръководството на ММ.

Водещ е и на първия сезон и на риалити шоуто "Сървайвър" БГ. Камен Воденичаров беше един от най-успешните участници в актуалното танцово риалити "ВИП данс". Заедно с Даниела Янков обаче, отборът му беше елиминиран.

- Каква е обстановката всъщност зад кулисите на "ВИП денс"? Усеща ли се някакво напрежение, има ли някаква форма на интриги или нещо подобно?

- Поне за нас беше ведра и весела. Вероятно и за голяма част от другите отбори е била такава, но ние тренирахме в различни зали, не сме поддържали постоянно контакт, както хората си мислят. Лошото е, че в един момент шоуто тръгна в малко погрешни според мен посоки. Започна да се обръща повече внимание на всичко друго, но не и на танците. Скандалите и различните форми на междуличностни конфликти изместиха вниманието върху себе си, а то трябваше да бъде активно върху онези, които танцуват, но явно такова е било решението на авторите. Аз се стараех да го пропускам покрай себе си.

- Смятате ли, че журито толерира понякога даден отбор? Можем ли да говорим за любимците на Нешка Робева или на Галена Великова?

- То най-вече нашият отбор бяхме набедени за връзкари, но истината е, че положихме доста труд и в нито един момент не сме се почувствали по-различни от останалите. Всички в шоуто сме равни и всеки се старае да изтанцува танца си добре. За съжаление обаче, това схващане за нас ни изигра много лоша шега при гласуването. Пък и журирането на такъв род състезания винаги е доста субективно. Нормално е един човек да има определени симпатии към даден отбор в случая. Например, както Нешка Робева има теоретични симпатии към спортистите.

- Визирате Анелия Раленкова и нейния отбор?

- И Анелия, и не само тя. Симона Пейчева също. Нормално е - в крайна сметка Нешка Робева е един спортен човек и е логично да клони натам. Все пак от 12 отбора все някои могат да се нарекат „по-симпатични" или "по-малко симпатични". Искам да ти кажа обаче, че специално аз винаги много съм се възхищавал на Нешка Робева, защото тя е жена, която казва „ДА", „НЕ", „КРАСИВО", „ГРОЗНО". Тя не спестява нищо, макар че ние българите си падаме малко такива.

- Кой ще спечели "ВИП данс" според вас?

- Ами, честно казано, не знам. Много харесвам Мария Силвестър и Боби Турбото, а също и отборите на Деян Донков и Райна, която танцува доста добре.

- Навремето работехте за съпруга на Мира Добрева - Жоро Торнев, както и за Тончо Токмакчиев в "Шоуто на Канала". Раздялата ви беше скандална, а в какви отношения сте днес с тях?

- Всъщност, истината е, че още в самото начало аз бях този, който покани в „Каналето", и в „Шоуто на Канала" Жоро Торнев и Тончо Токмакчиев. По-скоро те работеха при мен, отколкото аз при тях. Впоследствие тримата направихме една съвместна компания и те останаха да си развиват „Шоуто на Канала". Отношенията ни не са лоши, разбираме се добре. Понякога се получават и такива неща, дори сривове, но човек трябва да се научи да ги преодолява - не на всяка цена, но да отстоява, когато трябва, правото си на глас и позиция.

- В крайна сметка защо Канал 1 ви цензурираха преди две години? Как си го обяснявате?

- Това се случи точно по време на учителската стачка. Явно моментът беше тотално некомфортен. Имах една своя рубрика - „Минутката на водещия", която бях записал. Те я свалиха, без да ми кажат и после видях в ефир, че записа го няма. А това е некоректно! Не успяхме да се разберем тогава, изнервихме се взаимно, на мен ми кипна и се оттеглих. Това се случи. Не знам защо решиха да цензурират точно мен, но като гледам в момента почти всички медии в България в някаква степен си имат теми-табу. И в един момент се получава така, че ти започваш да имаш един списък от неща, за които не можеш са говориш, което е просто ужасно.

- Защо се скарахте навремето със Слави Трифонов, каква беше истинската причина?

- Това наистина е една много дълга тема. Причината не е една, това е истината. Със Слави имахме различна визия за развитието на нещата. В крайна сметка се получи така, че животът реализираше всичко онова, което всеки от нас искаше поотделно, а това означава, че не можем да работим спокойно в екип. Такъв беше проблемът. А и Слави искаше да прави свое собствено предаване, докато аз исках да правя музикална телевизия. Имахме и репертоарни спорове - кое да бъде поп-фолк и кое естрадна музика. Да правим ли театър, или да не правим. Къде да инвестираме парите, които до този момент бяхме изкарали... изобщо разминавахме се почти във всичко. А така не може да се работи.

- Слави Трифонов обича да бъде лидер във всяка ситуация - не е ли и това една от причините за раздялата ви - твърде много лидери на едно място?!

- Да, и това е причина също. Лидерът е само един, а при нас те бяха дори повече от двама.

- Бихте ли работили отново със Слави Трифонов? При какви условия...

- Да, ние нямаме вече проблеми. Не си говорехме една или две години, след като се бяхме разделили, но днес всичко е наред, колеги сме и бих работил заедно с него, ако се разберем предварително и проектът е интересен. Защо не?! Наскоро работих със Слави за "Сървайвър", за "Пей с мен" също. 

автор: Анелия Попова/ БЛИЦ