"Любовен рикошет" е поредната романтична комедия, която разчита на звездната сила на Катрин Зита Джоунс. Съпругата на Майкъл Дъглас все повече се отдалечава от и без това съмнителното си реноме на качествена актриса от холивудската първа лига.

Да, тя е носителка на наградата "Оскар" (за поддържаща роля в мюзикъла "Чикаго"), а освен това се снима при Спилбърг ("Терминалът"), Содърбърг ("Бандата на Оушън 2") и братята Коен ("Непоносима жестокост"), но актьорската й класа е с противоречиви измерения.

В "Любовен рикошет" Катрин е в пасващата й като ръкавица роля на красива бяла жена от предградията. Санди участва в щастлив брак с достоен и високоплатен индивид от дълги години. Или поне така си мисли. Представата й за семейна хармония е грубо потъпкана от реалността.

Сред колекцията от фамилни видеоклипове Санди открива запис с позорната изневяра на съпруга си. Ужас! Целият й свят е разтърсен, време е за крайни мерки. Тя разкарва неверника и решава да реконструира живота си.

Първата стъпка е преместване от идиличните предградия към хаотичния Ню Йорк. В Голямата ябълка Санди ще отхапе от новия живот и неочакваната свобода. Едноизмерният сценарий веднага открива за героинята нова романтична тръпка. Младият Аръм (Джъстин Брага) е призван да помогне на Санди да преодолее травмата от изневярата и раздялата.

Дори и да сте верни на Зита Джоунс, раздялата с този филм се преживява лесно.