Кейт Уинслет държи „Оскара" си в банята. Актрисата призна, че иска да държи статуетката далеч от очите на гостите си, така че да не я питат постоянно за нея и в същото време да е на място, където всеки може да я погледа тайно.

Миналата година актрисата спечели ценната статуетка за най-добра актриса за ролята си на нацистка военнопрестъпничка във филма "Четецът".

"Хората могат да я пипнат скришом и отново да я върнат на мястото й..., защото всеки иска да я докосне, всеки иска да я подържи и да възкликне: "Господи, колко е тежка". Затова реших, че ако я сложа в банята, хората ще престанат да ме питат къде ти е Оскара", сподели Уинслет в британското тв шоу GMTV.

34-годишната актриса връчи отличието за най-добър актьор на церемонията по раздаването на наградите БАФТА в Лондон миналата седмица и призна, че най-хубавото на престижните церемонии е шансът да се облечеш елегантно, предаде БГНЕС.

"Страхотно е да нося хубави рокли и просто да се наслаждавам на моментите на гласенето, особено след като станах майка. Защото ми останаха много малко мигове, в които да се чувствам добре в собствената си кожа и да нося хубави рокли", допълва звездата.