Както информира, Емануела реши да обърне гръб на продуцентите си, които я направиха звезда. Няколко дни след като новината бе разпространена в различни медии, няма яснота дали тя ще остане изпълнител на "Ара", защото все още договорът й не е изтекъл, а при желанието й да го прекрати, ще трябва да покрие неустойките по него.

Според някои слухове тя разчита да стане част от тима на Слави Трифонов, но тези дни Евгени Димитров - Маестрото направи изявление (). Междувременно в интернет горещо се коментира дефицитът от видеоклипове на певицата.

Днес получихме много сигнали, а и екипът на Signal.bg забеляза, че клипове на Емануела с плочка на "Фен ТВ" са изтеглени от сайта за видео споделяне vbox7. Интересното е, че са премахнати клиповете с перфектно качество и висока гледаемост.

Все още може да се намерят видеа с по-ниско качество, на които гледаемостта е малка. Клипове с под 100 гледания са запазени. Също така могат да се видят над 60 клипа към общата им песен с Крум "Нищо не знаеш". Запазени са и фенските видеа на новото парче на Еми със заглавие "Духай", в които на фона на песента се сменят различни снимки на изпълнителката.

Коментарите на феновете в интернет са в посока, че това явление не е за първи път. Клипове на Вероника към песента й "Folk you" също са били премахнати, когато изпълнителката сменила музикалната си компания, въпреки че в нейния случай причината бе друга.

В интерес на истината е да отбележим, че продуцентските права са регламентирани и изпълнителите добре знаят това при сключването на договорите. Случвало се е при такива странни решения за прекратяване на договор или рокади към някоя музикална компания певците да не си направят добре сметката какво печелят и какво губят. Разочарованията им после са добре огласени в различни медии.

Една от най-опарилите се в подобни истории е Бони. Преди години тя реши да разтрогне преждевременно договора си с "Пик Мюзик", компанията, която продуцира изключително успешния й албум "Клада от страст". Тази прибързана раздяла й костваше доста средства. Няколко години по-късно, при напускането на "Сънни Мюзик", продуцентът спря песните й от радио и телевизионен ефир, а едно от хитовите й парчета повери на нова певица. Известно време песните на Бони бяха лишени от популяризиране и големите й хитове се забравиха. Все още певицата не може да навакса онзи свой пиков момент, малко преди раздялата с вече бившия й продуцент.

Еми Стамболова дълго и търпеливо изчакваше да приключи договорът й с предишната музикална компания, което я отдалечи прекалено много от публиката и дори сега, с новите продуценти, още не може да стигне успеха от времето на "Емел".

Бихме могли да дадем още доста такива примери и то все с талантливи изпълнители, които не съумяват да намерят или да задържат най-подходящия за тях продуцент.

Много важни са подходът, моментът, начинът и всички останали детайли при създаването на звездата в шоубизнеса, а тя от своя страна трябва да има тънкия усет да разбере къде е най-добре за нея.