След разтърсващото шоу в зала Универсиада, с което Милена припомни на публиката шеметните години на българския рок, вечната бунтарка представя най-новия си клип към песента "Куклата Мици".

Видеото съчетава най-атрактивните и актуални технологии за постигане на модерна визия на музикален видеоклип. Той е смесица от класическа анимация, колаж, видео елементи, диапорама (анимация от фотографии) и всичко това в 3D среда.

Сюжетът на видеото се придържа към настроението и стилистиката на песента "Куклата Мици" - динамичен, бунтарски и напълно откровен. Главен герой е анимационният прототип на Куклата Мици, чиято цел е бляскав живот и е готова да плати всяка цена за постигането му.

Продуценти на видеото са Токсити Рекърдс, които поверяват работата по реализирането на клипа на режисьора Андрей Хадживасилев и художника Евгени Вацов от филмово студио Revive Vision.

По време на заснемането на видеото са направени 3000 снимки на Милена, необходими за постигането на анимацията. Монтажът отнема четири денонощия, в които екипът работи почти без почивка. За най-интересни похвати, използвани във видеото, режисьорът Андрей Хадживасилев определя смесицата на реални обекти с анимация.

Ето какво казват продуцентите, режисьорът и самата Милена за клипа:

Борис Бончев, Управител на Токсити Рекърдс:

„С парчето „Куклата Мици" Милена отново показа, че е бунтарка, която казва нещата така, както ги мисли. Затова съм изключително щастлив, че успяхме да реализираме съвместно този проект. Имахме идея да направим клип, който да показва нейната позиция, видео, в което да използваме съвременните тенденции, които тепърва се налагат на българския пазар."

Андрей Хадживасилев, Режисьор:

„Целта ни беше да покажем в пълна светлина и блясък мадамите тип „Мици", които харесват най-пошлото. Мици търси подобна визия, тя не иска да бъде себе си, тя иска да подражава. По някакъв начин успява да постигне целта си, да се вмъкне буквално в нова кожа, в скъп тоалет. С клипа показваме дали тази визия може да й помогне, но в крайна сметка, разбира се, външната промяна не е достатъчна и Мици си остава една от всички останали - лишена от индивидуалност."

Милена: