Княз Кирил се изнесе на квартира, след като се раздели със съпругата си Росарио Надал, съобщи вчера испанското списание "Ола".

Както "Труд" пръв писа, вторият син на Симеон и снаха му се разделиха след 20 години брак, макар все още да не са решили дали да се разведат.

Това положение бе обявено като временно, но, че е сериозно, показва фактът, че Росарио и Кирил обявиха за продажба семейното си жилище в Лондон, посочи вчера сайтът terra.es.

Те живеят в британската столица от близо две десетилетия. Луксозният апартамент се намира на "Редклиф скуеър" в един от най-престижните квартали на Лондон. Справка в интернет показва, че цената на квадратен метър в този район стига до 2600 евро.

Росарио все още живее в жилището с трите деца от брака им - Мафалда (15), Олимпия (13) и Тасило (7). Те учат във френския лицей в Лондон, където таксата на ученик за срок е 2000 евро.

Кирил наел студио, намиращо се недалеч от досегашния му дом, за да е близо до децата.

Според британското списание "Хелоу" близката приятелка на Росарио, холивудската актриса Гуинет Полтроу, я утешава в тежките седмици, откакто е разделена с Кирил. Гуинет бе и до Мадона след развода й с Гай Ричи, напомня "Хелоу".

Росарио е много близка с актрисата и именно в дома на Кирил и съпругата му Гуинет се запозна през 1997 г. с испанския престолонаследник принц Фелипе, докато той бе ерген. Последва четиримесечен буен романс.

Росарио е твърде близка и с Хю Грант. Според слуховете разбивачът на женски сърца има принос към кризата в брака й. Преди година той бе засечен с Росарио посред нощ на изхода на лондонския хотел "Кларидж".

Макар да не бе тайна, че Кирил и жена му имат сериозни търкания от няколко месеца, официализирането на раздялата им, която е първата в българското царско семейство, заля със студен душ пресата, коментира вчера в. "А Бе Се".

Преди лично цар Симеон да потвърди, че синът му и снаха му вече не са заедно, пресата само бе регистрирала, че те не се появяват публично от Великден тази година. За момента съпрузите намират спокойствие всеки в своето семейство и в бизнес делата си.

Княз Кирил е съсредоточен в работата на директор на отдела за отпускане на активи във финансовата къща "Джи Ел Джи Партнърс", една от най-сериозните във Великобритания.

През това време Росарио развива собствената си арт компания "Ер Ес Си Контемпорари". Отскоро тя получи и престижния пост директор в Британския музей за модерно изкуство "Тейт модърн" в Лондон.