Коледа е семеен празник, време да стоплите душата си, затова по-добре оставете лъскавия, блестящ вид за Нова година. Нали не искате да изглеждате безвкусно и евтино? Затова се спрете на нещо зряло и класическо - холивудски стил от 40-те и 50-те е подходящ избор за коледен грим.

Виждали ли сте как изглеждат Лорън Бакол, Катрин Хепбърн и Вивиан Лий в ранните си филми? Ето как да го постигнете:

Основният акцент на празничния ви грим тази Коледа трябва да са изкуствените мигли. Те станаха изключително популярни сред световната парти общност тази година и обещават да се задържат на сцената поне за известно време.

Колкото до устните - нека са червени - в ярко тъмночервено или винени оттенъци. Подходящи са също и електрически нюанси - портокалово или ярко малиново ще ви превърнат в красавицата на бала, ако ги комбинирате с чисто лице и очертани котешки очи.

Този изискан коледен грим може да допълните също с малко черна или тъмносива очна линия. За завършек, нанесете малко пудра на бузите, скулите, по носа, слепоочията и по деколтето.

Ако намирате този коледен грим малко прекален и твърде драматичен, и искате малко по-бляскав вид, опитайте сенки и пудра с брокат и блестящи частици, които придават чудесен вид на лицето. Ако ги нанасяте с мярка, без да стигате до кич, ще постигнете топъл, фин, бронзов тен на лицето, а и традиционния коледен грим никога не излиза от мода.

Който и вариант да изберете за коледния си грим, можете да сте сигурни, че изисканият ви зимен блясък ще озари всяко място, на което отидете.