Внезапната смърт на Майкъл Джексън влезе в класацията на "Стандарт"  "Мистериите на 2009 г.". Тя остави много въпросителни, след като певецът бе погребан на тайна церемония в затворен ковчег. Милиони хора по света днес вярват, че Краля на попа все още е жив.

Той само е скроил номер, за да изчезне. В днешно време да инсценираш смъртта си и погребение не е чак толкова трудно и невъзможно. Особено ако си милионер, какъвто бе Джако.

Мотиви за фокуса могат да бъдат търсени в много посоки - от бягство от дълговете до невиждано шоу и вечна слава, когато пак се появи. Сестрата на Майкъл - Латоя Джаксън, разкрива, че брат й много обичал магиите, особено номерата с карти и с изчезване на предмети. А най-голямата му мечта била един ден да умре и да възкръсне като Исус Христос.

Българският медиум Силвана Христова е повече от убедена, че на 50 години лунният пътешественик се е решил да изпълни опасния номер. Феноменалната дама от "Люлин" предрече земетресенията в Италия през пролетта. Освен да лови трусове в аванс, тя има и способност да усеща дали някой човек е жив или е мъртъв.

Силвана споделя, че в онази юнска нощ точно гледала Си Ен Ен, когато чула вестта за смъртта на Майкъл. "Първо се притесних, а после казах на дъщеря си: "Лягай си, това не е истина", спомня си ясновидката. "После четох, че са го взели извънземните, както Елвис и Юрий Гагарин, но това са пълни щуротевини. Тогава видях, че ще има още една истерия около него, но това не е излизането на последния му филм. Тази истерия ще е след 3 години.

Тогава ще се чуе, че е жив - истерия, свързана с мистерия. Доста хора няма да бъдат на себе си, но не от радост, а защото дълго време са знаели, че той е мъртъв. И сега, след като са го били отписали, не знаят как да реагират. Всъщност е погребан негов двойник. В момента Майкъл не е в Америка. Намира се в Европа в планински манастир. Виждам, че не е имал избор и се е съгласил да направи всичко това заради децата си и заради дълговете.

Някои от роднините му, обаче, вече се досещат, че може би е жив. Той е скрит от организация от ранга на ЦРУ, не се е скрил сам", отбелязва Силвана. Уговорката била да го пуснат да присъства на собственото си погребение.

Всъщност в YouTube се върти клипче как там стои мъж с брада и очила, който удивително като телосложение мяза на Краля. След като и роднините гледаха кадрите, стана ясно, че никой не познава този човек и никой не го е канил. Феноменът Силвана е озадачена и от факта, че тя все още усеща Джако в измерението на живите, за разлика от принцеса Даяна, например, която също някои конспиративни теории спрягат за избягала от светската суета.

"Когато чух за нейната смърт, аз много плаках, бях на пейката пред блока ми и затворих очи - тогава тя ми се яви с много красива бледозелена шапка с воал и ми каза:

"Недей да плачеш, аз съм щастлива и не съм сама". Дойде, без да я викам. Така стана и с Майкъл. Видях го в съня си, че лети със самолет и ми маха. Беше и сън, и реалност. Както ми махаше, като че ли с бялата ръкавица, самолетът рязко зави от ляво на дясно и се отправи точно към мястото, където усещах, че е той - планински манастир. Столичанката, надарена със свръхестествени способности, е осъществила телепатичен контакт с Майкъл 10-12 дни след неговата официална "смърт".