Лили Иванова дава под съд композитора Митко Щерев за обиди по неин адрес. Делото на певицата срещу автора на едни от най-хубавите й песни е в четвъртък в Софийския районен съд. Искът на поп примата е за 10 000 лева, писа trud.bg.

Мотив за делото са квалификации в статия на Щерев във вестник "Уикенд", излязла дни след премиерата на биографичната книга на Лили "Истината" през април 2009-а. Адвокатът на Иванова - Виктор Тотев, ще оспори твърдението, че естрадната прима "винаги пее на плейбек и мами хората", че "не знае ноти" и че е "лъжкиня", както пише в заглавието "Лили, и на 80 ще си същата лъжкиня".

"Всъщност става дума за това, че Лили Иванова се е засегнала от цялостното му отношение към нейната личност. В крайна сметка както тя е звезда, така и той е звезда. И аз в чисто житейски план не смятам, че звездите следва да имат такива отношения помежду си. Ние, почитателите им, по-скоро трябва да останем с вкуса, че са недосегаеми, за да се стремим да им подражаваме едва ли не" - коментира Тотев.

"Радвам се, че ме даде под съд, защото сега ще докажа с факти всички лъжи, които Лили Иванова е казала за семейството ми", заяви вчера пред "Труд" Митко Щерев.

"В "Истината" пише, че когато съм се запознал с жена ми, тя е била на 15 и сме чакали да вземе паспорт, за да се оженим. В съда ще покажа - казва Щерев - кръщелно свидетелство на съпругата ми, за да докажа на колко години е била тя, когато сме се оженили. Каква връзка с моята съпруга обаче има книгата на една певица? Тя нарочно съобщава, уж случайно, че съпругата ми била 15-годишна, за да изкара мен педофил, а жена ми - партизанка."

Когато излязла "Истината" на Лили, дъщерята на Митко Щерев поискала да съди певицата. "Отказах, защото ми омръзна. Преди 4 години съм забранил да ми изпълнява песните и не желая да имам нищо общо с тази жена", казва Щерев. Той се възмущава и от темата "Емил Димитров" в книгата: "Там пише: Емил влезе, седна до леглото, пусна ми ръка и ме погледна сластно... и аз му казах - това, което си мислиш, няма да стане." Композиторът е категоричен: "Аз съм работил с Емил Димитров и това е абсолютна лъжа, той си беше чист гей."