Бритни ще трябва да благодари на MTV в молитвите си всяка нощ до края на живота си, защото именно музикалният канал я върна обратно в играта на Големите в шоубизнеса. На церемонията по раздаване на Европейските награди на медията за 2008 г. в Ливърпул деградиралата от захаросана девственица за пример до идол на всеки наркозависим певица отнесе две ключови статуетки - за албум (Blackout) и за най-добра изпълнителка.

Да я изкарат от ниво "командно дишане" в бранша, от мениджмънта бяха решили още през септември, когато поощриха труда й по гореспоменатия проект с 3 приза за заснетото в луксозна тоалетна в бар Piece of me -  най-добро видео, най-добро видео на изпълнителка и в поп жанра.
Конкурентите й в категорията за албум бяха рехави (дебютът на излюпилата се от музикално риалити Леона Луис, този на ретросоул дивата Дъфи и посредственият As I am на Алиша Кийс), с едно изключение - култовият Viva la Vida or Death and All his Friends на Coldplay. Не разбрахме как проект, излъчил с ходене по мъките в чартовете един хит - Break the Ice, спечели симпатиите на канала повече от най-успешния до момента звуков експеримент на Крис Мартин и компания.

Светъл лъч сред тъмните талази на комерса за вечерта бе наградата за "Вечна легенда", връчена на сър Пол Макартни от фронтмена на U2 Боно. Позитивната тенденция продължи със статуетката за най-добър изпълнител на всички времена за поп иконата Рик Астли. Той не я получи лично, но Парис Хилтън и Кейти Пери компенсираха отсъствието му с пародиен танц под звуците на негов шлагер от далечното минало.

За на-добра банда бе титулувана 30 Seconds To Mars с фронтмен бившата холивудска звезда Джаред Лето. Фаворитите на музикалната медия споменаваха благодарностите си освен имената на продуценти и роднини до девето коляно и новия президент на САЩ Барак Обама. С неговият лик, експониран върху голям екран с надпис American Boy, завърши и церемонията.

източник: "Монитор"