Аксесоарите! Това са малките неща, които създават големия стил. Те са онези допълнения, които имат властта да преобразяват. Да превърнат жената от тълпата в дамата със собствен почерк. Мadame Figaro селектира най-атрактивните и актуални за сезона чанти, обувки, колани, накити, шалове... Повечето са толкова уникални, че наподобяват завършени произведения на изкуството сами по себе си.

Като най-авторитетното модно списание Madame Figaro навлиза в дълбочина в проблематиката и предлага разсъждения за това, какво се крие зад една шапка или чифт високи обувки, как влияят върху егото, самочувствието, себеусещането ни и какви послания излъчват за нас към околните. И още - открито за философията на аксесоара от директорката на марката Jimmy Choo Тамара Мелън, от краля на обувките Кристиан Лубутен, от уникалния творец Кензо Такада.

Уникално по рода си беше и тазгодишното 62-ро издание на филмовия фестивал в Кан, отразен по достойнство на страниците на списанието. Чрез поглед зад кулисите, чрез коментар на най-обсъжданите заглавия от конкурсната програма, чрез фокус върху най-престижните аксесоари и бижута, марките и роклите, носени от звездите на червения килим, чрез интервюта с председателката на филмовото жури - Изабел Юпер, и с носителката на наградата за най-добра актриса за ролята си в "Антихрист" Шарлот Генсбур.

Други акценти: Експлозия от цветове в грима и в предложенията за декорация на дома; Тенденциите, очертани на международното мебелно изложение в Милано; Райска дестинация за ваканция - остров Мавриций...