Още в минутите на своята първа радост след победата тя трябваше да изпее първата си песен - "Трябва да знам". Само няколко месеца по-късно тя е научила много, преживяла е повече и е готова да направи първата си голяма стъпка към феновете - с дебютния си албум "Първа стъпка". Албумът вече е на музикалния пазар от Вирджиния Рекърдс.



На 7.12.09, на стилно парти в столичния Sofia Live Club, Вирджиния Рекърдс представиха пред над 300 журналисти, гости и приятели най-новата си премиера. Водещи на партито бяха Илиян и Джули от класацията The Big 50 по City ТВ.

Да поздравят младата звезда в клуба бяха дошли Графа, който е и музикален продуцент на албума, джаз дивата Камелия Тодорова, проф. Алис Боварян, в чийто клас Маги учи Поп и джаз пеене в Музикалната академия, Митко Кърнев от Д2, Део и Лора Караджова, Тома, Теодор Койчинов, Ели Раданова и Александра от Мюзик Айдъл 3, Косьо Марков от Тангра, Боби от Авеню, Орлин Павлов, рапърът Енчев, Михаил Белчев и Александър Бръзицов, както и цялата гилдия музикални журналисти.

За всички тях МАГИ направи истинско звездно шоу, в което демонстрира изумителни вокални способности, артистичност и сексапил. На сцената й помагаха двете й дуетни половинки от албума - Миро и Нора. Както и кръстникът на албума на Маги - Бобо, двамата стартираха шоуто с изпълнение на едноименното парче "Първа стъпка".

След това Маги представи още пет от песните си в албума - "Бягам" (по текст на Лора Владова), "Светът е мой" (заедно с Миро), "Реклама" (автор - Светльо Къслев), "Колко струваш?" (заедно с Нора, автор на парчето - Графа), "По-добре далеч" (автор - Рейчъл Роу) и накрая - кавър на "Да започнем отначало", любима българска песен по текст на Мишо Белчев и музика на Александър Бръзицов, с нов, много приятен модерен фънки аранжимент на Графа и Жоро Янев.

Последното изпълнение накара цялата публика да стане на крака и да пее заедно с Маги. А след това последва и бис. За край на своята първа голяма вечер Маги изпя песента на Queen, с която спечели Music Idol - "Don t Stop Me Now".

МАГИ:

"Този албум е за всички фенове на българската музика, а те са много! Кръстник на албума ми стана Бобо - един млад и много талантлив български автор, който направи едноименното парче за мен. От самото начало много млади български автори искаха да работим заедно и имаха много интересни идеи за мен. Част от тях се реализираха сега, с албума Първа стъпка. Но запазихме и доста в резерв. Ще има и още!

Любопитните хора в България не спират да се интересуват и работата им е на световно ниво. Надявам се и публиката да оцени усилията ни да направим музика, която да им е приятна за слушане в колата, в задръстванията на големия град, която вечер да ги кара да танцуват, понякога да плачат или пък да ги успокоява и да им дава усмивки и надежда в трудни моменти. В Първа стъпка има парчета за всички тези мигове и настроения. Стилът ми е, както обещахме, поп и аренби.

В албума ми има два зверски дуета - новият ми сингъл "Светът е мой" с Миро и "Колко струваш?" с Нора. Тези песни са две сбъднати мечти. Музикален продуцент на албума е Влади Ампов - Графа - един изключителен човек, артист, музикант и приятел. Той не само създаде за нас с Нора съвместното ни парче, но ме напътстваше по целия път, за да може днес Първа стъпка да е реалност.

Направихме и модерна версия на "Да започнем отначало" - тя е за всички фенове на българската музика през годините. За всички, които знаят текстовете на любимите си парчета наизуст и пеят заедно с музикантите и артистите по концерти. Най-голямата ми надежда е, че точно това ще се случи с моите нови песни."

На партито вчера беше и премиерата на новото видео към "Светът е мой". Режисьор на клипа е Александър Моллов. В клипа участват Маги, Миро и танцьорите от М Dance.