Хващам Магдалена Джанаварова ден след големия финал на Music Idol, който бележи голямото начало на нейната кариера. Все още в "шаш и паника" и доста изцедена от емоции и шеметната въртележка от събития и хора, тя сподели всичко онова, което чувства и преживява в момента.

Превъзбудена, малко стресната, но "й е хубаво"...

21-годишната великотърновка ми показа, че е решена да не пропилява шанса, който получи и е готова на всичко (и не чак всичко), за "да докаже".

Ето какво ми сподели Маги...

- Как се чувстваш като музикалния идол на България и Македония едновременно?

- Чувствам се добре. Леко превъзбудена, все още ми е трудно да осъзная какво се случва, но много ми харесва и се надявам всичко да върви по мед и масло занапред.

- А победата очакваше ли я?

- Не, изобщо. Нищо не съм очаквала, но така е по-сладко. Когато не очакваш нещо, то просто се случва.

- Kое според теб беше ключово в твоята победа, на какво разчиташе?

- Разчитах на това, да съм искрена с хората - във визитките, в интервютата, в пеенето си на сцената. Дори за миг не съм била друг човек, не съм се преструвала. Макар че, когато съм на сцената, ставам малко по-различна - от гледна точка на емоциите и на силата. Там излъчвам малко повече сила. В живота всъщност съм доста по-свита и срамежлива.

- А мислиш ли, че ти бе "писано" да победиш - все пак ти бе дисквалифицирана веднъж и се завърна сякаш на магия?

- Ами, точно заради тази дисквалификация си мислих, че не аз ще победя, мислих, че ще е Боян - все пак веднъж бях отпаднала, следователно други са получили повече гласове.

- Той ли беше твоят фаворит?

- Да, той.

- А как би отвърнала на неизбежните коментари, че победата ти бе спечелена не заради талант, а заради това, че бе българката в българския Music Idol и Боян по презумпция имаше по-малък шанс?

- Не мисля, че е така. Иван и Андрей много пъти казаха, че на елиминациите много българи са гласували за македонците и те винаги биваха спасявани. Единственият македонец, който не бе спасен, бе Александър. Убедена съм, че хората са гласували за личности, а не за нации.

- Тази ситуация дава ли ти стимул да докажеш, че именно ти бе най-правилният избор и че спечели "титлата" заслужено?

- Да! Сега съм решила да работя упорито - искам да се докажа пред хората и най-вече и пред Македония, защото съм сигурна, че в момента не ме обичат особено. Ще докажа, че наистина съм си заслужила мястото.

- Предстои ти албум. Имаш ли някаква концепция за това какъв ще бъде той?

- Все още не. Но вече записахме първия сингъл. Мисля, че ще се получи нещо наистина добро и качествено.

- Кое беше най-голямото предизвикателство за теб в Music Idol?

- Поп-фолкът беше най-трудната част за мен.

- Заради спецификата на самата музика или заради начина, по който се пее?

- Просто не съм фен на поп-фолка. Не го отричам, но не слушам.

- Значи, шансът да се насочиш към този стил, както направиха някои поп изпълнители, е малък?

- О, да.

- Коя за теб е "песента на живота"?

- Аз съм си я татуирала на гърба - това е "Dangerously In Love" на Бионсе.

- Това значи ли, че ще се насочиш към арендби звученето.

- Да, така мисля да направя.

- А чувстваш ли се "звезда на локално ниво"?

- Не, в България звезди няма, има популярни хора, които непрекъснато трябва да доказват...

- Какво не би понесла от тази популярност?

- Не бих понесла нещо, което не желая да правя. Да постигна това, което искам с цената на всичко - това не мога да си го позволя.

- Имаш ли амбиции да постигнеш успехите на предходните айдъли - Невена стана изпълнителка на годината - и даже да ги задминеш?

- Защо не!

- Оттук нататък накъде?

- Оттук нататък само нагоре!

Коя е Магдалена Джанаварова...

Магдалена е родена през 1988 г. във Велико Търново. Образованието си завършва в СОУ "Емилиян Станев" в град Велико Търново - музикална паралелка.

През 2007 година е приета в МА "Панчо Владигеров" - специалност поп и джаз пеене в класа на Алиса Боварян.

Участвала е в много национални и международни конкурси, един от които "Евровизия", като дуетна половинка на популярния от "5 strars" Светозар Христов.

Пътят към победата в Music Idol изобщо не е лек за нея - това е второто й участие, като на първото през 2007 г., драматично отпада на кастингите. Това обаче не я отказва и тя две години събира опит и амбиции, които я повеждат по пътя към успеха.

Сега, след като спечели титлата "Музикален идол на България и Македония", Маги е решила да работи упорито и е на път да издаде и първия си солов албум.

източник: