Само дни преди премиерата на дебютния си албум, МАГИ Джанаварова, третият български Мюзик Айдъл, снима ново видео. Голямата изненада е, че парчето, което ще бъде втори сингъл от предстоящия албум на младата звезда, е с участието на Миро!

Песента на Маги и Миро се казва "Светът е мой" и ще влезе в предстоящите албуми и на двамата. Композицията е дело на скандинавските саунд дизайнери Уил Симс, Хайки Лиматайнен и Нале Алштед, автори от Universal Music Publishing, световна структура за таланти в областта на композирането и създаването на песни. Песента е супер нова и написана специално за победителката от Мюзик Айдъл тази година.

След като изгледаха всички нейни изпълнения по време на предаването и харесаха много спецификата на пеене на Маги, вече доста популярните в цяла Европа музикални продуценти предложиха тази песен като най-подходяща за нейния вокален потенциал. „Светът е мой" е изключително позитивно и заредено до горе с усмивка поп парче. Текстът е написан от самите Миро и Маги.

Записите са осъществени в две студиа - вокалите в студио Trinity, а инструменталите и смесването - в Monte Music. Парчето е мастерирано в Щатите от Грами-носителя Брайън Гарднър.

В парчето като гост музиканти се изявяват Боян Ковачев на китара и Бисер Иванов на китара и един рядко срещан инструмент - саз, ирански струнен инструмент, чието звучене много прилича на микс между бузуки и цитра. Част от беквокалите са записани от Ели Раданова.

За първия ден от снимките на клипа на "Светът е мой" режисьорът Александър Моллов избра сцената на Rainbow Plaza. Там беше пресъздадена обстановката на голям и бляскав поп концерт - с много светлини, диско топки и танцьори. За стайлинга на всички във видеото се погрижи Мина Кайе. Поради съдбовното струпване на таланти, чиито имена започват с буквата М в продукцията - Маги, Миро, Мой, Мина, Моллов, Маргарита и М Dance - за артистите специално бяха изработени сребърни медальони с буквата.

По време на снимките в абсолютен синхрон с многото смях, енергия, емоции и бясни танци Маги няколко пъти си счупи токовете на обувките, а пък Миро скъса чифт кожени панталони.

В клипа освен Маги, Миро и танцьорите от М Dance, герои бяха и два уникални телефона - изкусително черна и страстно бяла XPERIATM X10. Моделът е флагман на един от лидерите в мобилните комуникации и забавления - Sony Ericsson. XPERIATM X10 е смартфон от бъдещето, оборудван с най-добрите в този клас развлекателни функции, революционни приложения, непозната досега съвкупност от услуги за социални медии и богат графичен потребителски интерфейс. Този модел все още не е пуснат в продажба - световната му премиера предстои през февруари 2010.

Това неустоимо технологично бижу, което ще открие цял нов свят пред своите притежатели, може да бъде видяно ексклузивно и предпремиерно само във видеото на „Светът е мой". X-PERIA X10 се отличава с изключително стилен ергономичен дизайн, създаден и вдъхновен от съвременния градски човек - с възможности за много лесна навигация и светкавично бърз достъп към необятната вселена от социални мрежи.

За клипа на "Светът е мой" предстоят още няколко дни външни снимки. Оглеждайте се за снимачния екип на култовия Сашо Моллов, който ще дебне за вълнуващи градски истории - като нищо и вие можете да станете неочаквани герои от един необикновен свят!

Ето какво казват продуцентите на парчето, както и самите Маги и Миро за общата си работа:

Саня Армутлиева, Управител на Вирджиния Рекърдс:

"Това е песен, която грабва безотказно още от първото слушане. Тя е едно от големите попадения в албума на Маги. Най-зареждащото парче, което сме правили напоследък. Заедно с Маги имахме удоволствието да работим по него с Миро, който според мен е артист-мечта за всеки продуцент - супер креативен, със силен инстинкт, невероятно отдаден на музиката и мега талантлив. Комбинацията между него и Маги е доста успешна, защото и Магдалена е със силна артистична индивидуалност и невероятен глас. Доволни сме от работата по целия дебютен албум на Маги, съвсем скоро ще го представим премиерно на публиката и ще си стискаме палци от него да се родят и още хитове. "Светът е мой" за нас е едно много силно начало."

МАГИ:

"Най-хубавото на песента е това, че по един много приятен според мен начин в нея се вляха нашите индивидуалности и начин на пеене. Аз вкарах аренби елементи, а опитът на Миро много ми помогна да развия моята част на изпяването и да намеря най-добрата посока на вокала. Надявам се, че и за него е било интересно и провокиращо да работи с мен. В песента почти през цялото време пеем заедно, гласовете ни се допълват много интересно, надявам се, че и публиката ще хареса комбинацията от вокалите ни.

Конструкцията на парчето е много необичайна, ритъмът се сменя неочаквано няколко пъти. Аз лично харесах песента още от мига, в който я чух за първи път и веднага разбрах, че е адски интересна и запомняща се. Винаги съм искала да запиша парче с Миро, защото много го харесвам като артист и винаги съм била фен на музиката му. Продуцентите ми Вирджиния Рекърдс предложиха да запишем точно тази песен в дует с него, той също много я хареса и така започна всичко.

Спомням си първия път, в който се запознахме с него официално и си говорихме за евентуалната ни бъдеща работа. От самото начало той започна супер ентусиазирано да обяснява своята идея за звученето на песента. Той просто гори във всичко, което прави - от записите, през видеото, непрекъснато му идват ужасно яки идеи и се отдава изцяло на това, което прави. Изключително съм впечатлена от неговия подход към работата ни и разбирам защо всичко, до което се докосне, става толкова успешно.

Написахме текста заедно, стана като на игра. Той ми подаваше реплика, аз му отговарях. Направихме го в последните слънчеви дни на октомври и мисля, че много от това слънце се усеща в текста. За едно бяхме абсолютно единодушни от самото начало, че заглавието на песента е "Светът е мой". Искахме да направим песен с много позитивна емоция и послание. Песен, вдъхновена от хората с въображение, смелост и страст да правят нещата, в които вярват тук и сега. За мен е важно да знам, че моят свят се върти заради и благодарение на усмихнати и позитивни хора, които не слагат граници на мечтите си и не започват деня си с „Не".

С Миро се работи много приятно и леко. Той е супер емоционален човек, влага много истински емоции - докато записва, докато снима, докато просто си говори с теб. Във видеото ще ме видите с много авангарден стайлинг, показвам и танцови възможности, за които ми помогнаха танцьорите от M Dance с хореограф Маргарита Будинова."

МИРО:

"Вирджиния Рекърдс имаха вече готовата песен за Маги. В момента, в който я чух, нямаше друг възможен отговор освен категорично ДА. Музиката веднага ми влезе под кожата. За мен беше вдъхновение да работя с Маги, защото я харесвам като артист и защото мисля, че вирусът на таланта, който тя носи, може да послужи като стимул за много други артисти. "Светът е мой" е може би поглед в бъдещето за кариерата й. Радвам се, че съм част от нейните първи звездни моменти и й пожелавам да изживее по възможно най-свободния и вдъхновяващ начин живота си под блясъка на прожекторите."