Инж. Ана Петрова е майка на 24-годишната перничанка Антония Петрова, която спечели титлата "Мис България 2009". Тя завежда рекламата на пернишкия всекидневник "Съперник". Бащата на миската е директор на вестника и общински съветник. Антония прилича изключително на майка си, всички казват, че й е одрала кожата. Вижте блиц интерю с г-жа Петрова за vip-bg.info:


- Г-жо Петрова, как се чувствате след скандала , който се разрази след избора на дъщеря ви за Мис България 2009?

- Не сме очаквали, че изборът на дъщеря ни за Мис България 2009 ще предизвика такава вълна от негативизъм и злоба. Въпреки че с баща й сме във вестникарския бизнес и знаем как работят медиите, и че скандалът винаги продава, не бяхме изобщо подготвени за това, което се изписа и продължава да се коментира и пише по наш адрес.

Все още не можем да повярваме какви версии се съчиниха и тиражираха за дъщеря ни. Бяхме подготвени да приемем факта, че българинът винаги демонстрира спрямо победителите в подобни конкурси злоба и мнителност спрямо крайния резултат, но никога не сме предполагали, че нещата могат да стигнат до такива крайности.

Имам чувството, че българинът е наострил нокти и само чака като озверял хищник поредната си жертва, която да разкъса. Приемаме скандала, свързан с дъщеря ни трезво и се опитваме да не се оставяме на злобата да ни залива. Но как да обясним на бабата на Антония, например, нещата, които се изписаха по адрес на нейната внучка.

- Какво мислите за версиите за манипулация от ваша страна с вота в конкурса, чрез купуване на карти и организиране на sms- и?

- Такива версии са смешни, а още повече и невъзможни за изпълнение. За жалост, типично по български, всеки, който ни среща, ни поздравява за успеха на дъщеря ни, а зад гърба ни клюкари и прави злобни коментари. Никой не се осмелява да ни каже право в очите каквото има да казва.

Като вестникари знаем, че всеки, който влиза в публичното пространство, става лесна мишена на злобни коментари, но когато човек изпита на собствения си гръб разпъването на кръст, е ужасно трудно както за него, така и за всичките му близки и роднини. Усещането не може да се изрази с думи.

Антония е уравновесено и интелигентно момиче, но само тя си знае сега какво й е на нея! Като родители на Антония, никога не сме искали тя да влиза в системата на подобен вид конкурси, както и в риалити формати като "Биг Брадър", но така се стекоха обстоятелствата.

- Много се коментираше дали Антония има силиконов бюст. Каква е истината?

-Да, вярно е, че дъщеря ни има имплантанти, но специално заради това Жени Калканджиева направи предварителна проверка на регламента на конкурса и се оказа, че през последните четири години няма никакъв проблем да бъдат допускани участнички с пластични операции и естетични корекции. Участничките от Венецуела са пример за това, те са почти изцяло "тунинговани".

- Говори се, че дъщеря ви ще бъде подложена на провокации от страна на продуцентите на "ВИП- брадър" , които възнамеряват да вкарат в къщата водещия Милен Цветков, с когото Антония имаше пререкание по време на гостуването си в неговото предаване.

- Оказа се, че останалите момичета от конкурса са плакали по два дена след гостуването си при скандалния водещ, разочаровани от подигравчийското му отношение към тях. Антония е умно момиче и не спря да го повтаря по време на конкурса.

Преди да отиде при Милен Цветков, тя ме попита какво мисля, дали да откаже да отговори на въпросите на водещия, ако те са провокативни. В скандалното интервю по Нова телевизия са изрязани репликите на Антония преди това, в които става ясно защо тя отказва да отговори на Милен Цветков. По този начин излиза, че тя един вид се прави на важна, отказвайки да му отговаря.

Снимка: vip-bg.info