През 2007 година Боби Цанков жадуваше за една-единствена жена и нейното име е Мариана Маринова. Днес "Мисис България Глоуб" се съгласи да разкаже пред "ШОУ" за приятелството, безнадеждната любов, страстите, обсесиите и демоните на Боби. 

- Мариана, когато работехме заедно в „7 дни ТВ", нещо като шеф в сянка ни беше покойният Боби Цанков, а ти бе заедно с него и в Борда на директорите по онова време /2007 г. - б. а./. Какви чувства изпита, когато разбра, че са го застреляли?

- Честно казано - смесени. В никакъв случай не съм се разплакала от това, което се е случило, но не мога да кажа, че е предизвикало радост. Да, наистина, в период от една година ние с Боби бяхме изключително близки и ти знаеш, но аз искам да уточня, че отношенията ни бяха професионални и преминаха в приятелски, но нищо повече. Когато разбрах по-късно, че е разправял, че ми е гадже, че ще се разведа заради него и други такива неща, наистина много се ядосах! Всъщност и заради това си развалихме отношенията впоследствие, защото аз разбрах за тези глупости.

- Ти беше по-близо до него тогава, опиши какъв човек беше той - и добрите, и лошите му черти?

- Ами мога да кажа определено - един много противоречив сам за себе си и за околните човек. Когато се запознаеш с него, може да се заблудиш по думите му, за това какво точно представлява. Всъщност така си обяснявам и причината, поради която много хора са влизали в бизнес с него. Боби си мечтаеше да бъде един от онези хора, за които разказваше, а по-късно започна и да пише, до такава степен, че сам си беше повярвал, че е един от тях.

Той толкова живееше в свой собствен свят, че на моменти изключваше за реалността, ставаше един ехиден, самодоволен. В други моменти си беше абсолютно на земята, но те с времето ставаха все по-малко и по-малко.

- Тогава той демонстрираше интимна връзка с теб, дори искаше да идва в моето предаване "С цвят на нощ" да разкаже скандалната ви история, за греховната ви любов и наистина ми звучеше искрен тогава. Какво е твоето обяснение?

- Хубаво е, че ти е звучал искрен - сега сигурно ти става ясно как искрено е убеждавал хора да му дават пари за реклама, която никога не е излъчвана. И на тях им е звучал искрен. Аз наистина харесвах Боби като човек до един момент, в които го помолих да престане с тези глупости, да ме увърта в историйките му за греховна любов и т.н.

Само че не стана и той си показа другото лице - започна да ме заплашва, че ще ме махне от телевизията, спря ми повторението на предаването, после искаше да го спре цялото. Слава Богу, шефът на телевизията тогава не се съгласи. Но аз с Боби никога не съм имала интимни отношения! Никога!

- Знам, че Боби ти правеше скъпи подаръци - ботуши, луксозен телефон "Верту", водеше те на вечери и т.н. Ти как приемаше всичко това и наистина ли той беше влюбен в теб или просто искаше да избие комплексите си по някакъв странен начин?!

- За подаръците е важно да направя уточнение - аз и днес имам телефон "Верту", същия този, които съм имала тогава, но ми е подарък за Нова година 2007-2008 от съпруга ми, имам гаранционна карта, на която пише, кой го е купил. Боби нямаше пари тогава. Аз не знам той имал ли е някога изобщо някакви средства, но за тези, които парадираше, знам, че по онова време бяха част от паралелния му измислен свят. Той искаше пари да си купува обяд от работниците в телевизията, от мен, за какви подаръци говорим?! Караше колите на телевизията. Ходеше облечен в два костюма, които редуваше за една година през ден. Не знам, след това може и да си е оправил материално живота, но когато аз контактувах с него, Боби определено не беше богат човек. В което няма нищо лошо - всеки има тежки моменти, но е парадоксално да се представяш за някой, а да си друг съвсем друг.

- А вярно ли е, че като сте били един път на вечеря, той е нямал пари да плати и ти си платила сметката от 100 лв., за да не се излагате пред сервитьорите?

- Да, ние много често излизахме да обядваме или вечеряме и да обсъждахме някакви неща по различни предавания.

- Чух и че си имала сериозни съмнения, че Боби Цанков има бисексуална ориентация, защото често се е отбивал на „такива" места или греша нещо?

- Не, пред един мой приятел споделих тогава, че Боби разказва нагоре-надолу, че имаме връзка, и той ми каза: "Ама ти знаеш ли, че той май е бисексуален или май направо е асексуален" и че той го бил засичал в някакво такова гей заведение на площад "Македония"! Но аз нищо не мога да кажа за сексуалната му ориентация - не сме имали, пак ти казвам, такъв контакт.

- Ти познаваш ли сегашната му съпруга Юлия, която е дознателка от 6-то РПУ и какво мислиш за нея и отношенията й с Боби - действителни ли са според теб?

- О, не, не я познавам, той ми каза във Фейсбук, че ще се жени, аз му казах браво и така знам, че се е оженил, не ме е канил на сватба. Съпругата му не я познавам и не мога изобщо да си позволя да коментирам отношенията им.

- А той говорил ли ти е за първата му съпруга Диана и защо са се разделили преди време?

- Ми да, говорил ми е и за Диана, и за Севдалина ли беше, но не помня, а и не знам дали имам право да разказвам - и двете момичета могат по-добре да разкажат за връзките си с него.

- Кое е най-съкровеното любовно обяснение или смс на Боби Цанков към теб?

- Не се сещам той да ми се е обяснявал в любов. Написа ми преди седмица във Фейсбук: "Ти все още си много красива!".

- А как върви твоята голяма и бурна любов с любимия ти Руслан?

- Все още сме заедно и все още се обичаме и все още мога да я нарека бурна, макар и да сме заедно вече 2 години.

- С него ли изкара празниците и правихте ли секс в новогодишната нощ или в новогодишната сутрин?

- Да - и в новогодишната нощ, и в новогодишната сутрин!

- Преди време направи спонтанен аборт от него. Правите ли усилия за детенце все още?

- Да, и после направих повторен след известно време, не съм споменавала никъде, понеже много обвинения получих, че си правя ПР с това. Имам желание да имам още деца от мъжа, когото обичам - още повече, той също.

- Знам, че бившият ти съпруг Тони все още страда за теб. Не си ли мислила да се върнеш при него или си останахте добри приятели?

- Не, той много отдавна не страда за мен, мисля, че си има и приятелка в момента. Да, той ми е много близък приятел, дори понякога го чувствам като мой брат, някак си съм забравила, че ми е бил мъж, гадже, сега наистина имаме много уважение един към друг и винаги сме готови да си помогнем.

- Имала ли си връзки с много скандални имена от бизнеселита - аз лично съм чувала за Чочо Александров от Несебър или още някои, които ти можеш смело да ни разкриеш тук и сега?

- Познавам много мъже както от елита, така и съвсем обикновени момчета. Познавам Чавдар Александров и имам много добро впечатление за него....

Едно интервю на Светлана Терзиева - СЕСИЛ