ТВ водещата Мария Игнатова се превъплъти в ролята на булка за корицата на есенния брой на сп. Булка. 

Мария позира с рокля на Аля Милушева от колекцията й "Сексът и градът" за корицата на списанието и направи фотосесия с рокли от булчинските колекции на най-изявените родни дизайнери и вносители.

Снимките са дело на Диляна Флорентин за ALAN Group и са реализирани в ротондата на "Свети Георги".


Разнообразни модели, детайли с индивидуален стил, ефирни и приятни на допир материи са подготвили дизайнерите за булките на есен-зима 2009/2010.

Дизайнерите отдавна не спазват традицията булчинската рокля да бъде бяла. Наложиха се цветните нюанси и аксесоари. Този есенен сезон са актуални небесно синьото, наситено розовото и цвят на зелена мента.

Декоративните елементи допринасят за индивидуалната прелест на всяка рокля. Сатенените панделки винаги изглеждат романтично. Тънките презрамки, посипани с кристали, са ефектен акцент и върху най-семплата бяла рокля, съветва сп. Булка. Шик е огромно цвете, акцентиращо едното рамо на булката.

Ако роклята е бяла, флоралният елемент може да бъде в нюанса на булчинския букет и чантичката - например виолетово. Актуално е усещането за въздушност в силуета, което се постига с напластяване на ефирни материи.