Допреди няколко месеца дългокраката красавица беше водеща в "Ток шоу на токчета" в предаването на Костинбродския славей, в момента обмисляли със съпруга й Силвестър Силвестров семейно предаване. 

Синеоката партньорка на Боби Турбото от "ВИП данс" - Мария Силвестър, е щастливо омъжена за актьора Силвестър Силвестров, по известен като Зюмбюл от разпадналото се трио "Братя Мангасарян".

Двамата имат син Давид. Преди десет години дългокраката чаровница спечели титлата за най-добър модел на България. След това изигра няколко второстепенни роли в нашенски сапунки. Изяви се и с микрофон в ръка в „Мери-репортери" от предаването „Тройка по никое време" пo TV7, а допреди няколко месеца зрителите следваха чаткането на чепиците й в рубриката "Ток шоу на токчета" в предаването на Азис.

В танцувалното шоу по Нова Мария се изявява като една от най-оригиналните участнички, а също така и като необикновен интерпретатор. Затова за никого не беше изненада, че двамата с Боби отидоха на финала, където обаче се класираха на почетното второ място - след отбора на фолкпевицата Райна и актьорът Фахрадин Фахрадинов-Фери.

- Чу се, че със съпруга ви ще правите семейно предаване?

- Много добър слух имате! На този етап само обмисляме подобна идея... Не подозирах, че се е чувало толкова надалече.

- Защо се разделихте с Азис?

- Няма драматична раздяла с Азис. Просто предаването почиваше лятото и следващата ми изява във "Вип данс" се застъпи с началото на новия сезон на шоуто. Нямаше как да се проектирам и в двете. Все пак става дума за две отделни телевизии.

- В танцувалното шоу зрителите видяха във ваше лице една красива, умна, но много устата жена. Това не ви ли пречи в общуването с хората?

- Когато имаш много малко време, за да се изкажеш, трябва да действаш бързо.
Ето че е имало ефект, след като се позиционирахме на второ място. Значи са ме разбрали хората. Не ми прилича на проблем в общуването.

- Самоиронията ви средство за самозащита ли е или поза?

- Ами поза...шегувам се. Самоиронията ми е най-безболезненият път към самата мен. Тя винаги ми напомня да не се вземам прекалено насериозно. Най-добрият начин да озаптиш егото.

- Манекенка, тв водеща, юрист, психолог. Като каква се вижда в бъдеще Мария Силвестър?

- Юрист, психолог? Не съм такива неща. Не ми стигнаха силите да завърша нито едното, нито другото - още влача едни последни държавни изпити. Как се виждам в бъдеще? Със семейството ми обикаляме с кемпър света и се кефим на самите себе си! И на света!

- Какво е за вас семейството?

- Най-интересният ребус, който ми се налага да разрешавам ежедневно. Това са хората, които най-чисто ме обичат и най-искрено ме критикуват. И двете с еднаква сила.

- Как се запознахте със Силвестър?

- Тази история е разказвана много пъти. Но най-общо... на един кръстопът... до един безистен, където се скрихме от един дъжд и разговаряхме с часове...

- Връзката ви "начисто" ли започна, или изместихте в живота си други хора?

- Първо пометохме, проветрихме и после се нанесохме...
Ние си мислим, че не сме виновни за действията си и винаги намираме другия за виновен. Хората обичат да се концентрират върху това, което не им харесва. Затова то им се случва постоянно. Прекалено много говорим, ядем, пием и работим. Много малко мислим за това, което сами предизвикваме да ни се случи!

Блиц на Румяна СТЕФАНОВА