Върху специален виенски паркет се вихриха дуетите в първия концерт на "Пей с мен". Настилката за балет била поръчана от австрийската столица. През уикенда музикантите от "Ку-ку бенд" усилено репетирали в зала "фестивална". Групата ще свири на 24-те участници в грандиозното шоу, а после ще търчи след всеки концерт до студиото на "Шоуто на Слави". Всеки участник, който ще се бори за народната любов, за повече есемеси и за 500 000 лева, ще се кипри в собствена гримьорна. На първия си концерт в понеделник дуетите представиха любима песен от репертоара на звездите. Всеки петък "Пей с мен" ще показва пикантерии от живота на участниците и ще ги разпитва за какво ще похарчат парите, ако спечелят голямата награда от половин милион. Най-любопитният момент ще бъде откровението на звездите как точно биха разделили сумата с дуетната си половинка, тъй като те ще определят каква сума ще получи аматьорът, пеещ с тях. Според регламента, ако една звезда не харесва партньора си, ще може да го смени с друг. Съдбата на наградата в "Пей с мен" също се решава от звездата. Тя ще определя каква част от спечелените половин милион лева ще подели с аматьорската си половинка. Според временното класиране в сайта на "Пей с мен" водещи са дуетите на Десислава и Мелинда с 30.5 процента, следвани от Миро и Дивна с 28.9 процента. Последни в класацията засега остават Маргарита Хранова и Севинч Ибрахим едва с 1 процент.
Съпругата на Орхан Мурад му избра за дуетна половинка най-красивата от кандидатките-ученичката от Пловдив Мариета Манолова. Анжело Асенов бе изборът на Тони Димитрова. Нестандартният певец се изявява по столични клубове. Оперният певец Ивайло Гюров избра да пее в дует с Яница Петрова от Димитровград. Софи Маринова си хареса Лъчезар Николов. Въпреки че е завършил "джаз пеене" и бил хоноруван солист на Биг бенда на БНР, Лъчезар работел като управител-продажби в строителна фирма. Миро от "Каризма" обяви, че ще си търси нова партньорка сред участничките и избра детето-чудо Дивна Станчева, която е едва на 10 години. Хлапето изуми 12-членното жури с признанието, че се занимава с музика от 4-годишна, свири на пиано от първи клас и е участвала в много музикални конкурси и концерти. Десислава избра 14-годишната Мелинда Хари Христова. Наско от БТР ще пее в тандем с куклената актриса от плевенския театър Ива Мариянова. Фолк певицата Кали изненада останалите с избора си да пее с Милен Косев - строителен техник в архитектско бюро, който призна, че никога не се е занимавал сериозно с музика. Един от участниците в "Евровизия" Павел Михов бе харесан от македонската сензация Каролина Гочева. Маргарита Хранова си избра студентката по психология Севинч Ибрахим, а Камелия Тодорова заложи на македонеца Даниел Каймакоски, който от дете живее във Виена. Любо предпочете да пее с Надежда Петрова, ученичка в НУИ "Добри Христов". Кирил Петров шашна  журито с цинични песни на травестита Елза Парини. Дошлият от Варна Кирил Петров събра очите на търсещите свой партньор звезди, както и на целия екип на "Пей с мен". Клипът на нежната китка Кирил е един от най-гледаните в сайта на "Пей с мен". Той накара журито да се превива от смях, като запя хитовете на варненската дива Елза Парини. "Ауу, тука трябваше да има цензура. Съжалявам!", притесни се от текста на песните си Кирил. "Давай, продължавай!", окуражаваше го Миро. След като изпя песните, с които бе решил да се яви, той без колебание откликна на молбата да изпълни и това, което е пял на предварителното прослушване. Така, внезапно залата за кастинг бе озвучена и от други хитове на най-известния травестит у нас - Елза Парини. Звездите не можаха да скрият усмивките си, след като изслушаха Кирил да пее "За какво са ви всичките тези гърди, щом сами си ги стискате вечер", "Има ли в менюто ви порно с Галена" и още други няколко подобни чалга пародии. Коментарът на звездите бе кратък: "Добре, че народната ти песен не беше "Калугерско хоро".
"Дарт Вейдър на Йода думаше" стана хита на музикалния формат. Само след по-малко от ден присъствие в сайта vbox7.com модернистичната юнашка песен на Георги Низамов - "Дарт Вейдър на Йода думаше" оглави класацията на най-гледаните клипове. Посветеното на "Междузвездни войни" парче разби всяка конкуренция, като броят на гледанията му надвиши в пъти тези на останалите. Авторът на "Дарт Вейдър на Йода думаше" се оплака, че му е обидно да го сравняват с Данчо Шестте кокошки, защото бил „с класи над него", коментира почитателите на парчето. Жоро-Вейдъра, както го наричат вече, е музикант, майстор на вариетето, играл е в театъра редом с Георги Парцалев. Има две висши образования. "Човек, като се напие, не знае какво прави. Исках да впечатля журито, но нямах никаква концепция в началото. Реших да направя една трилогия в стила на „Междузвездни войни", откровеничи авторът на парчето. "Слава Богу, успях преди няколко дни да регистрирам песента си в „Мюзик аутор". Така ме посъветваха и звездите в шоуто. Не съм предполагал, че „Дарт Вейдър" ще има подобен успех, макар че имам издаден албум преди 15 години. Беше на второ място след Росица Кирилова", хвали се нестандартният изпълнител с шантава визия.
Свръхексцентрична участничка изуми музикантите, след като измисли уникална хореография на детския хит "Детство мое". 27-годишната Полина сподели, че живее в офиса на Коцето - Калки и се представи като негова беквокалистка. Първо разпаса колана си, за да го използва като камшик. После докато пееше: "Пак с пипер да поръся филия от хляба чер", тя заподскача с въженце, драсна клечка кибрит, за да запали бенгалски огън, а на финала раздаде по една филия хляб, поръсена с пипер, на всеки от журито. Напористите подканяния на дамата принудиха Тони Димитрова да напусне на бегом мястото си, а Любо, след като единствен опита от филията си, успя да се задави. Нищо не успя да попречи на буйната кандидатка да завърши докрай замислената си програма.