Миро взе трите най-престижни отличия за българска музика, раздадени на тазгодишните награди на БГ Радио.

Певецът отмъкна призовете за най-добър изпълнител, най-добър албум и най-добра българска песен. Въобще Миро беше най-най тази вечер. Веднага след блондина се нареди Графа, който беше отличен с две статуетки - за най-професионален клип и за текста на песента си „Враг". Така двамата изпълнители се превърнаха в най-успешните за изминалата година.

Обичаните от всички "БТР" заеха първото място за най-добра група. Дебютантът, който успя да се представи най-добре през тази година, бе Нора. Нина Николина и Калин Вельов пък бяха отличени в категорията най-добър български дует, а BG изпълнителка за 2008 г. стана Невена.

Освен изброените отличия, по време на церемонията беше присъдена и една много специална награда - за БГ посланик. Човекът, който бе удостоен с тази награда, защото е прославил България пред целия свят, бе Димитър Бербатов.

Легендарната Маргарита Хранова бе отличена за цялостен принос към българската музика. Сред номинираните, които не успяха да се окичат със статуетка, бяха Тома и любимците на публиката "Ъпсурт".

Най-голямото събитие за родната поп музика премина под мотото „Да съхраним природата". Водещите на събитието Любо от „Те" и Орлин Павлов обещаха да засадят 354 дръвчета, за да компенсират изразходваната енергия по време на шоуто.

Към екологичната идея се присъедини и вокалистът на U2 Боно, който чрез видеовръзка призова за повече грижа към природата.

източник: