Новата Мис България Антония Петрова е с изкуствени гърди, писа svetsko.com. Това е в разрез с правилата на световния конкурс. Той забранява пластични интервенции върху момичетата. Следва, че имаме поредния скандал, който от сега се знае.

Другите факти, които  станаха известни по време на конкурса, са, че това е най-голямата (като години) Мис България, която е избирана в историята на конкурса. Перничанката е на 24 г., но много скоро ще стане на 25. Това си е преклонна възраст за модната сфера (обикновено ги подхващат от 14 - 15 годишни). 

Миската е известна девойка в родния си град. Всички знаят, че родителите й са амбициозни и добре финансово осигурени. Нейни съученици казаха пред сайта, че тя никога не се е явявала на конкурс или форум, който със сигурност няма да спечели.

Самите те бяха убедени още преди началото на шоуто, че тя ще спечели. А най-интересното е, защо Жени Калканджиева не излезе на сцената? До сега винаги го е правила.

Антония Петрова днес в студиото на Милен и Лора каза, че е абсолютно спокойна, че победата й не е нагласена, защото е избрана с sms гласуване. За първи път по регламент не жури, а зрителите избират Мис България.

Днес блондинката ще влезе във ВИП Брадър 3. Нейни подгласнички станаха - Елица Любенова, която ще представи България на конкурса Мис Вселена през август на Бахамските острови, Руслана Канева от София, която ще лети за световния конкурс Miss Beauty of the World и Полина Гергушева, която ще отиде на Мiss Tourism Planet of the World.

Kонкурсът се състоя в Рейнбоу Плаза и беше излъчен по Нова ТВ вчера. Юлия Юревич положи върху главата на Антония корона, украсена с 2009 кристала на "Altinbas". 

На Мис България 2009 бяха връчени ключовете на "Renault Laguna" и лаптоп на HP. Красавиците дефилираха в три тура - в тоалети на Зебра, бански на Делфина и приказни рокли на официалния дизайнер на конкурса Astella Atelier и обувки Devil&Angel, за красотата на косите им се погрижи Wella, грим - Орифлейм.