В Щатите ме сваляха пуерториканки, като ме хващаха директно за гъза. Михаил Станиславов Михайлов, известен като Мишо Шамара, или Big Sha, е един от най-популярните рап-изпълнители у нас. Роден е във Варна на 27 декември 1972.

Създава групата „Гумени Глави" заедно с Валентин Генев, известен като Вальо Кита, Рапърът без никакво рамо от радио и телевизия, без реклама, продава 120 000 бр. от дебютния си албум през 1994 г. Следващата година Шамара подготвя нов албум и вдига почти същия тираж. По-късно рапърът решава да почне соло. Кумът му Ванко 1 става партньор на Мишо в звукозаписната компания R'n'B Records.          

През 2009 г. излиза и видеото „Dime peace", в което Мишо Шамара /вече преименуван на Big Sha/ и Лилана за записали в Америка парче с рапъра Снууп Дог.

- Мишо, правиш ли още парчета с Ванко 1?

- В момента не работим. Откакто излезе от затвора, горе-долу оттогава. Той си намери своя път, по който да върви.

- Мислиш ли, че той беше замесен с проститутки?

- Аз нищо такова не съм виждал никога и не мисля, че са се занимавали с това, а мисля, че просто ги напънаха. Ванко е много готин човек. С него съм имал много хубави моменти, но след затвора вече всеки тръгна по свои пътеки.

- Промени ли се много той след затвора?

- Аз не мога много да преценя, защото след това сме се виждали 2-3 пъти, мисля, че си е все същият. Той избра друг път, записа с Дони и Азис ...

- Ти би ли записвал с поп-фолк изпълнители като него?

- Засега не. Нямам никакво намерение да записвам. То си е пари, но когато не записваш с фолкизпълнителки, също са си пари. Просто ако правиш хубави неща, пак са пари. Сега, примерно, ако бях записвал някога с фолкизпълнителки, дори да не ми харесва, само заради пари, нямаше да бъде толкова сериозно, като записвах със Снууп Дог. В момента работя и в проект с Ди Ем Екс. Световна звезда. Песента ще я запишем в Щатите.

- Къде се срещна с тези хора?

- Със Снууп в Лос Анжелис, но иначе основно вися в Чикаго и в Ню Йорк. Водят ме насам натам и така си направих много контакти.

- Там има ли бизнес с рапа?

- Там най-големият музикален бизнес е рапът. Може би малко имена можем да кажем за изпълнители в друг жанр, като една Мадона, Бритни Спиърс ... Може би това са изпълнители, които могат да се сравняват с нивото на рапъри като бизнес. Говоря ти, че в момента най-големите звезди са рапърите.

- Как стигна до тези хора?

- Аз не съм ходил да бачкам, аз не правя нищо там. 6 месеца съм стоял. Ходих по партита в Ню Йорк и само се запознавах с хора.

- Влизаш в средата.

- Да. Това беше моята инвестиция в бъдещето, нали? Запознах се и с най-известните чикагски рапъри. Техният продуцент е българин. Краси Куртев се казва. Милионер е. Има звукозаписно студио. Много рапъри са подписали с него договори. Работят в неговото студио.

- Заби ли там някоя негърка или мулатка? Сваляха ли те?

- В интерес на истината, белите жени не ме харесаха много-много, но всякакви черни, по-скоро пуерториканки, се закачаха с мен, но нямаха шанс, защото аз испански не говоря.

- И си остана верен на жена ти!?

- Да, и съм верен на жена ми. Много хора, понеже се обличам като пуерториканец, изобщо не ме мислеха за източноевропеец. Пуерториканките ме хващаха за гъза. Те са малко по-брутални в свалките. Направо искат да те вземат.

- Значи ти си бил железен?

- Да, железен. Обичам жена си.

-Какво би направил, ако сега имаше пари и си на 26 години?

- Много неща, братче. Бих опънал Бионсе. Бих си купил яхта, където да я опъна Бионсе. Тази яхта бих я паркирал в Маями и там ще опъна Бионсе.

- Жена ти няма ли да се разсърди от тези мечти?

- За Бионсе съм й казал и няма начин да се разсърди.

- Да се върнем в България. Какво мислиш за Лейди Би, за Устата, рапъри ли са те или..?

- Не мога да кажа, че не са. Но правят компромис с това, което харесват, според мен.

- Не правят ли компромис заради пари?

- Това оправдава компромиса. Аз искам да ти кажа, че не ги обвинявам. Живи и здрави да са, те са намерили своя път. Евала, че са си намерили нишата, в която да си бачкат и да изкарват кинти. Защото на този глад, срамна работа няма. В музиката не е важно да си талант, а е по-важно да си схемаджия, защото схемите и начините на бутане на нещата е това, което те прави звезда. Мадона да не е талант? Грачи като гарга, но е 3000 пъти по-яка от нашия Азис.

Телевизията е натрапване на образи. Там не е реално. Цъкни в Интернет, да видиш във Ви Бокс кой има най-много цъквания, гледания на музикалните проекти, да кажем след една песен на Десислава, и още една, мисля ... Чалга певици, най-отворени, най-оборотни са след нас.
Певици, които слагат по един килограм силикон и в путките си и пак не могат да ни стигнат.

- Между другото, не виждам добре обицата ти. С диамант ли е?

-Не, бе, цирконий. И на двете уши имам.

- Бисексуален ли си?

- С жени, само с жени. Педалите не мога да ги гледам. Може би само Евгени Минчев ми е симпатичен. Когато гледам предаванията му, се хиля много, защото има много добро чувство за хумор. Но като цяло са ми много неприятни.

- Подпукаха ли те данъчните вече?

- Мен и да ме подпукат в момента, няма какво да хванат, защото съм скъсан, така че, могат да подпукат хора, други... Но по принцип, като става въпрос за данъчните, правят много често ревизии, защото нали съм съдружник с Ванко във фирми и т.н. Всичко е чисто в момента.

- Откриха ли ти нещо? Да не си бил варненският клон за проститутките от Пловдив?

- Не, братче. Няма никакви проститутки, но хубаво щеше да е, ако беше така. Щях да имам някакви милиончета заделени, а както виждаш, много-много нямам.

- Колко деца имаш?

- Имам си жена и две деца - момче и момиче. Синът ми вече дори има песен. Той е на 6 години.

- И той ли е рапър?

- Гърми, един от най-добрите. Трябва да чуеш в Интернет.

- Как се ожени с жена си? Преди колко години?

- С нея се запознахме преди 16 години. Тя беше на 15, а аз на 20. Имаме 6 години разлика.

- Как не са те гепили за ходене с малолетна?

- И аз това си мисля. Бил съм, егати, педофила. Та оттогава съм с нея. ...Ама не сме правили секс, когато тя беше на 15. Стана на 16 и тогава правихме секс.

- Колко ти струваше сватбата?

- 10 лева. Аз тогава бях в най-известната си форма, а пък жена ми е адски скромно момиче и изобщо не понася светлините на прожекторите. И аз отивам в Съвета и питам:" Тук ли са сватбите?" Те отговарят: "Да." "Какви са цените?" - питам. "От 10 до 300 лв. И аз: "Дай една за 10!"

- А в кръчмата, колко хвърлихте?

- 1000 лв. да сме похарчили максимум. Не е кой знае какво. Много евтина сватба.

източник: БЛИЦ/Жоро Захариев