Митове и истини за сражението, в което всяка жена иска да победи:



За да победиш, не вярвай в чудеса - Истина

Борбата с целулита не е сезонна. Резултати не се постигат за две седмици. За да се радваш на гладка и стегната кожа, трябва да си постоянен в двубоя. Кожата, също както косата, ноктите и всичко останало в твоето тяло се отблагодарява за грижите, които полагаш. Борбата с целулита и превенцията трябва да стане навик, също както вземането на душ и всички други елементарни хигиенни навици.

Целулитът изчезва с диети - Мит

Целулитът остава, дори след загуба на тегло, защото е затворен в хиподермиса.

Целулитът остава дори и след усилени тренировки - Истина

За разлика от обикновените мазнини, целулитът е много устойчив на упражнения и диети. Тялото се нуждае от помощ, за да премахне пречките и да засили използването на тази мазнина от метаболизма.

Целулитът засяга всички части на тялото
- Истина

Целулитът обикновено се появява в областта на бедрата и задните части, но и всички други части на тялото също са изложени на подобен риск. Целулитът може да засегне ръцете ти, корема, долната част на гърба, дори и прасците.

Мъжете нямат целулит - Мит

Въпреки че по-често жените имат целулит, мъжете също не са подминати от този проблем. Всъщност, целулитът, който се появява в предната част на бедрата, засяга в еднакви пропорции както жените, така и мъжете.

Супермоделите също имат целулит - Истина

Супермоделите нямат излишни мазнини и са сред най-слабите хора. Въпреки това има супермодели с целулит. Може да си слаб и да имаш целулит. Това е така, защото произходът на целулита е хормонален и циркулаторен (9 от 10 жени имат целулит). От друга страна, има дебели жени, които никога през живота си не са имали този проблем.

Нищо не можеш да направиш, за да победиш - Мит

УСМИХНЕТЕ СЕ! Перфектната фигура и гладката кожа не са непостижими. Бъдете постоянни и се грижете за себе си! Вашето тяло е Вашият най-важен инструмент.

Антицелулитните кремове не дават резултат - Мит

Кремовете не са надарени със свръхестествени способности и няма да стопят за две седмици всички бучици по тялото ти, но антицелулитните продукти са много важна част от борбата с целулита. И ако ги използваш в съчетание с подходящ масаж, със сигурност ще останеш доволна. Освен това те са единственият начин да задържиш резултата за дълго и да се гордееш с гладките си бедра. Натуралните продукти обикновено съдържат кофеин, екстракт от зелен чай и водорасли.

Най-скъпото е най-доброто - Мит

Дори и най-скъпият продукт не означава добър резултат. Притежанието не е равно на ефект. По-добре редовно да инвестираме в продукти, които да използваме по няколко пъти на ден, вместо да си купим скъп крем, който да стои на етажерката.

ДЕЙСТВАЙТЕ! САМО ТАКА ЩЕ ПОБЕДИТЕ!

- Първо, пригответе кожата си, за да може продуктът, който нанасяте, максимално дълбоко да проникне в кожата и активните съставки да си свършат работата.

- Никога не забравяйте да ексфолирате тялото си най-малко 2 пъти седмично.

- Опция за мързеливи - след като напълно сте отстранили мъртвите клетки от епидермиса, нанесете универсален антицелулитен продукт. Най-добре той да бъде с приятен аромат, лека консистенция, лесно абсорбиращ се, тъй като ще го използвате за цялото си тяло, а не само за бедрата.

- Опция за работливи - нанасяйте различни продукти (най-добре от една и съща марка) на различните части на тялото.

източник: