Най-силният мъж в България Митьо Крика се отдаде на нова лятна страст. Културистът, който последните месеци обра доста родни и световни медали, взема уроци за управление на яхти. Мускулестият аполон толкова се е амбицирал, че всеки ден преминава разстоянието от Слънчев бряг до пристанището в Созопол, където са акустирани любимите му марки "Абсолют" и "Маркиз".  

"Отдавна имам желание да се науча да управлявам яхта и сега ми е паднало. Много съм сериозен в начинанието си, тъй като смятам другата година и аз да поря вълните със собствена яхта" - каза Крика, който бе и сред ВИП-гостите на яхтеното изложение на марината в Св. Влас.
Здравенякът се влюби в американската яхта от А-клас "Маркиз" за 1 млн. лв. и на всяка цена реши да се сдобие именно с такава, но на лизинг. Возилото е с дължина 12,60 метра и се носи по водата с 40 възела. Управлението й, както казва Крика, е елементарно - само движиш джойстика. Декорацията й е уникална - китайският лак и екзотичните аромати придават на интериора лукс, характерен за мегаяхтите. А автоматичната платформа удължава яхтата с още 60 метра.
Всекидневни уроци на Крика преподават вещите в занаята Дениз и Виктор Емилови от "Royal Yacht", които от години са в яхтения бизнес.