Побойник прати в "Пирогов" актьора Николай Николаев. Любимецът на поколения деца, познат от "Сладкарница "Захарно петле" като Бате Николай, е с рани по лицето след побоя на столичния булевард "Драган Цанков".

Инцидентът станал в понеделник вечерта, докато артистът се прибирал от провинцията, съобщава "Стандарт". Малко след Телевизионната кула в посока към центъра тойота засякла возилото на Николаев и колите леко се чукнали. Минути след като двамата шофьори слезли, Николаев получил силен юмрук в лицето. "Такива артистчета като тебе трябва не да се бият, а да се убиват", бил лаконичен собственикът на японското возило.

На място пристигнали пътни полицаи, които направили акт на бияча, а артистът заминал за "Пирогов". Лекарите установили наранявания по лицето и устата. Приятели на артиста се заканиха, че няма да оставят нещата без последствия. "Бесен съм. Няма да се успокоя, докато този не отиде в затвора. Коко е на 70 г. Ще се обърна към майките на децата, които оживяха в "Пирогов" благодарение на Коко, да отидат в съда", се закани общинският съветник арх. Леонид Леонидов.

Николай Николаев направи през 2008 г. Клиника по смехотерапия в хирургията на "Пирогов" и всяка седмица помага за лечението на малчуганите като клоуна Доктор Коко.

Снимка: Румяна Милева