Рейчъл Уайз, чиято холивудска звезда блесна с филма "Мумията", е най-желана за съпруга от британските ергени, съобщи в. "Дейли телеграф". 

Красавицата ще лъсне на няколко апетитни фотоса по изрязано черно бельо и разчорлена коса във февруарския брой на сп. "Ескуайър". Красивото й тяло не е изненада за сънародниците й на Острова, по-зрелите от които помнят, че тя все пак игра ролята на археоложка, а не на мумия в едноименния касов хит от 1999 г.

"Точно се бях притеснила, че никой не ме иска вече, но сега се успокоих", казала Уайз пред "Ескуайър".

След "Мумията" кариерата й тръгна главоломно нагоре. Дори през 2005 г. получи "Оскар" за поддържаща женска роля в "Преданият градинар" с Ралф Файнс.

Уайз е сгодена от 2002 г. за американския режисьор Дарън Аранофски, автор на "Кечиста" с Мики Рурк. Преди 3 г. им се роди син Хенри. Все още обаче официално е стара мома, защото няма планове да се врече на някого, докато смъртта ги раздели.

Уайз обаче не събира най-много мераклии за секс в класацията на "Ескуайър". Короната в тази категория е за футболната съпруга Черил Коул (26). Мъжът й Ашли е ляв бек на "Челси".