Те са богати, красиви и известни. Те са бг-принцесите. Имат всичко и могат да си позволят да не работят нито ден. Те са съвременни принцеси. А приличат ли по нещо на тези от приказките? Преценете сами. Ето класацията на петте най-глезени момичета в България според

Номер едно е дъщерята на оръжейния и футболен бос Николай Гигов -  Ели Гигова. Въпреки имотното си състояние, Ели реши, че иска да работи. Или по-скоро да е на екран като спортен журналист в БНТ. Телевизията й била мечта. На тънкостите в занаята я учи самата Юлияна Дончева.

Отскоро Ели се събра с Петко Димитров, собственика на Night flight. Петко е бивш съпруг на Мария Игнатова. Името му се свързва и с фолк фурията Преслава. Клюките твърдят, че Ели изключително много ревнувала приятеля си и не му позволявала да гледа бившата си жена по телевизията. Светските хроникьори следят двойката отблизо и прогнозират, че тази година двамата ще вдигнат пищна сватба.

Принцеса номер две - Ива Софиянска. Дъщерята на бившия софийски кмет има още две сестри, но тя е тази, която редовно присъства на светски партита и в светските хроники. Звездата на Ива изгря в тийнейджърското предаване "МелоТиВимания" по БНТ.

Там компания й прави и дъщерята на Аня Пенчева. Ива твърди, че всичко е постигнала сама, но едва ли някой й вярва. Наскоро тя и небезизвестният й баща счечелиха 50 хиляди лева от шоуто „Стани богат", което събуди доста подозрения. Късметът на Ива или е много голям, или в случая има "външна намеса."
 
Иначе Ива е известна с това, че си пада по шумните купони и обича да танцува по масите на нощните заведения. С две думи, не е от дъщерите, които пазят името на семейството си неопетнено. Наскоро тя се залюби със сина на бизнесмена Васил Божков. Антон Божков живее от години в Лондон. След като двамата с Ива се събраха, тя прекрати обучението си в НАТФИЗ и замина при него в британската столица, където следва журналистика. Двамата са заедно вече повече от година.

Принцеса номер три - Александра Арабаджиева. Красивата наследница на една от най-богатите фамилии у нас Маринела и Ветко Арабаджиеви е известна със своята любов към изключително аристократичните животни - конете. Александра язди от 4-годишна и тренира по 2 седмици всеки месец. Има 4 коня и е натрупала доста награди от международни състезания и турнири. Любовта й към животните не се изчерпва с конете. В дома си Алекс отглежда три кучета и две зайчета.

Красавицата успя да завърти главата на Ники Михайлов, който беше гадже на плеймейтката Николета Лозанова. Между двете хубавици напразно прехвърчаха искри, защото нито една от двете не можа да задържи задълго при себе си сина на Боби Майхайлов.

Друга една богата наследница изгря наскоро в медийното пространство. Това е дъщерята на алкохолния бос Миньо Стайков - Яна Стайкова.

Тя избра доста неподходящ период, за да се залюби с  Жоро Главата. В момента избраникът й се намира в пловдивския арест, след като участва в побой в пловдивска дискотека преди две-три седмици.

Срещу Георги Славов - това е истинското име на бизнесмена - е заведено дело в Града на тепетата. Яна Стайкова обаче не го изоставя в този тежък момент и е неотлъчно до него, разкзват пловдивчани.

Последната принцеса е Жени, дъщерята на Петя Славова (една от най-богатите българки) от първия й брак със строителния предприемач Венцислав Дорелов. Жени е млада, стилна, красива и високо образована.

Тя, разбира се, е свикнала да получава щедри подаръци от известната си майка. Наскоро Петя й подари туристическия си бизнес.

От една година девойката, която е завършила швейцарски колеж и Бизнес университет в Лондон, се води изпълнителен директор на "Феста хотели" АД и се опитва да съживи туристическия бизнес на майка си в условията на криза. "Феста" в момента притежава три обекта на морето и един бизнес-хотел в София, в който се намира и резиденцията на самата Петя Славова. По всичко личи, че младата дама е доста амбициозна и тръгва от рано по следите на известната си майка.