Кирил Христов от електронното списание avtora.com подреди най-значимите събития за българския шоубизнес през изминалата 2008 г. 

Сред най-забавните събития определено бе появата на новата звезда Валентина Хасан. Обърканата Валентина се яви на кастинг за Music Idol и едва ли е подозирала, че ще стане по-популярна в световен мащаб от президента, половината ни спортен елит и айдъла Тома взети заедно. Искреното изпълнение на самоук английски (или по-скоро Пинглиш) стигна до самата Марая Кери, след като обиколи света. Само в Youtube филмчетата, посветени на Кен Лий, до момента са гледани над 20 милиона пъти.

Въпреки че през годината се появиха и други български филми, "Дзифт" на Явор Гърдев ни върна надеждата, че и у нас може да се пръкне модерна лента тип 21-и век. Стана ни интересно, като разбрахме, че компютърният модел на мавзолея е отнел повече време за построяване, отколкото истинския мавзолей. 

Metallica изкъртиха всякакви рекорди по мащабност на родно събитие. Олд скуул репертоар и чаканата от 25 години в България "Seek and Destroy", зарадваха сърцата на старите метъли насред препълнения стадион "Васил Левски". 

Най-накрая и у нас се организира смислен музикален фестивал с потенциал, който даже се прави на плажа. Замислен за 2009-та, организаторите на Spirit Of Burgas му дават старт още през 2008 и отзивите хич не са лоши. 

Сред най-интересните личности от медиата подреждат и Гола Гери. Смела мацка, която с палав бизнес план стана най-известната блогърка в българският интернет и впоследствие обиколи всички големи медии - полугола, естествено.

Според статията bTV за първи път успя да даде сериозен отпор на Нова и Big Brother. Survivor и Dancing Stars показаха впечатляващи резултати, докато Големият брат се задъхваше с изсмукани от пръстите фабули.

Въпреки че е разположен в прайм тайма на Нова, а не в обичайните следобедни часове, предназначени за сапунки, сериалът "Забранена любов" пък грабна вниманието на домакините.

Геймърите изпълзяха от дупките си за премиерата на World of Warcraft: Wrath of the Lich King. Според източници на avtora.com, в нощта на премиерата си Warcraft в България регистрира продажби за около 280 хил.лв.

Порното с Галена - въпреки че еротичното видео от банята й бе заснето през 2007-ма, ефектът от него се усети осезаемо едва тази година. Галена сътвори хитове в попфолк средите и дори си уреди участие във високобюджетната рекламна продукция "Сезонът на дините". Билбордът с напращял зелен плод между краката на Галена караше шофьори да се припотяват допълнително в летните жеги и да търсят утехата на студена мастика вечер.

Сред значимите събития през годината е и трансферът на Димитър Бербатов, който отключи лавина от клюкарски заглавия в българската и световната преса.