Традициите не са това, което бяха. В достоверността на тази сентенция се убеди бившата националка по художествена гимнастика Симона Пейчева. Тя посрещна 2010 на Банско, но е спорно доколко пази спомени от злополучната вечер. Оказа се, че заклетата въздържателка сериозно е прекалила с алкохола по Нова година. Без да се усети, тя гаврътнала бутилка вино пред смаяните погледи на съпруга си и семейни приятели в банска механа.

"Хората от нашата компания знаят, че не употребявам алкохол, и се опитаха да ме напият. Разбира се, успяха. Дадоха ми вино и още след втората чаша се замаях", призна Симона. Нещо повече - тя цветущо описа своето новогодишно приключение: "Реших, че не трябва да ставам повече, защото не бях сигурна какво ще ми се случи. Накрая всички казаха, че това, което съм направила, е геройство", разказа Симона.

В своя защита Пейчева изтъкна пълното въздържание по време на спортната си кариера. "В последните години, преди да прекратя кариерата си, имахме по ден-два за Коледа и Нова година и нямаше време за купони", обобщи за финал световната шампионка.

източник:"7 дни спорт"