Ники Кънчев, Коцето - Калки и цяла плеяда мацки от Dancing Stars с интерес наблюдаваха финала на Европейската купа по стандартни танци. Международният турнир по спортни танци "IDSF Open - София 2008" беше в зала "Универсиада" в неделя вечерта.

Актрисата Виолета Марковска, позната от филма "Шивачки", и треньорът Атанас Месечков също уважиха събитието, което събра танцови двойки от над 20 европейски страни. Г-н "Стани богат", който отпадна от Dancing Stars, с внимание наблюдаваше колегите си - професионалисти, които се вихреха под ритъма на самба, ча-ча, румба, пасо-добле и джайв в ефектни костюми.

Коцето - Калки, който също не успя да се задържи в шоуто на танцуващите звезди, пък бе впечатлен от стандартните танци, които включваха валс, танго, фокстрот и куикстеп. Заложил на класическата комбинация черно-бяло, той се появи с бял чарлстон панталон и дълго сако в двата цвята. Въпреки очевидния интерес към него от страна на VIP гостенките, Коцето през повечето време беше вперил поглед в сцената и одобрително кимаше.

Столицата ни е домакин на европейско първенство по спортни танци за пръв път в спортната история на България. Организаторите издадоха, че звездите от Dancing Stars също са изявили желание да покажат уменията си заедно със състезателите. Тъй като обаче нямали регистрация Българската федерация по спортни танци, появата им на дансинга тази година бе осуетена, пише "Монитор".