Музикален видеоклип, режисиран от починалия австралийски актьор Хийт Леджър, беше качен в интернет сайта за видеообмен YouTube, близо две години след като актьорът почина от предозиране с лекарствени медикаменти, предаде Ройтерс, цитиран от БГНЕС.

Видеоклипът към песента "Cause An Effect" на рапъра N'Fa е бил заснет с камера в домашния гараж на актьора в Сидни, малко преди смъртта му на 28 години през януари 2008 г. Предполага се, че това е последният проект, по който Леджър е работил преди смъртта си.

"Cause An Effect" беше показан в памет на Леджър по време на филмовия фестивал в Рим по-рано този месец. "Хийт режисира клипа наистина добре и аз съм много доволен от крайния изход... Знам, че той беше щастлив с работата си", заяви рапърът N'Fa в коментар по работата за клипа.

Актьорът беше автор на музикални клипове за китариста Бен Дрейк и алтернативната рок банда Modest Mouse. Леджър загина от предозиране с лекарства в апартамента си в Ню Йорк през януари 2008 г. През февруари той спечели Оскар за поддържаща роля като Джокера в миналогодишния филм за Батман "Черният рицар". Последният филм на Леджър "Въображемия свят на д-р Парнас" излиза по кината през декември.