11 000 българи се включиха в Първия национален поход „От любов към живота”, 20 български града подкрепиха кампанията срещу рака на гърдата на AVON

11 000 българи се включиха в инициативите, част от най-голямото организирано у нас благотворително събитие срещу рака на гърдата - Похода „От любов към живота". В София се включиха 3 118 столичани и някои от най-известните и обичани български звезди, подкрепящи инициативата - посланиците на добра воля на „Фонд от любов към живота" Цветана Манева и Мария Гроздева, както и Силвия Лулчева, Ива Екимова, Гергана Гунчева, Лилана, Биляна Петринска и др.
Походът премина по традиционния си маршрут от Народния театър „Иван Вазов" по ул. „Княз Александър Батенберг",, бул."Цар Освободител" и бул. „Витоша". Пред статуята на София бе предвидена и специална изненада - във въздуха над женския символ на столицата бяха пуснати розови балони, символ на десетките хиляди жени, на които кампанията е успяла да помогне.

На финалната точка на Похода срещу рака на гърдата пред Националния дворец на културата се състоя традиционният благотворителен концерт, в който взеха участие Маргарита Хранова, Деси Добрева, Графа, Нора от Music Idol, Алфредо Торес и Марияна Попова. AVON България обявиха, че ще дарят 3 200 допълнителни профилактични прегледа на жени в нужда в гр. София. Начините и телефони за записване търсете в сайта на кампанията www.otlubov.com от 10-ти октомври.

За „Фонд от любов към живота”:

Основна цел на кампанията „От любов към живота" е да информира българската жена за необходимостта от редовни прегледи и да съдейства за една по-достъпна профилактика, защото ракът на гърдата е напълно лечим при ранно диагностициране. За успеха на мисията Посланиците на Фонда се ангажират чрез общественото доверие, което имат, да работят за това да бъдем по-активни и отговорни към здравето си.

Във Фонда постъпват всички средства от продажбата на розовите благотворителни продукти от серията на AVON "От любов към живота" за борба с рака на гърдата. През тази година в даренията са се включили над 150 хиляди души. С това се осигурява работа на мобилната апаратура, която AVON България закупи и дари на Национален онкологичен медицински център благодарение на всички, които продължават да подкрепят кампанията - Представители на AVON, партньори и хората, които с даренията си всеки ден подават ръка на стотиците жени, жертви на болестта. За шеста поредна година AVON България провежда своята кампания за борба с рака на гърдата, като се присъединява към останалите 39 държави в цял свят, които мобилизират силите си и заедно се изправят срещу проблема рак на гърдата.

За кампанията на AVON срещу рака на гърдата в България:

Според официалната статистика на Българския национален раков регистър всяка 10-та българка е застрашена от рак на гърдата, а всяка година от рак на гърдата в България заболяват над 3 500 жени.
В световен мащаб всяка година 1 000 000 жени се разболяват от рак на гърдата, а близо 200 000 жени умират от това заболяване - цифра, която не може да бъде пренебрегната, защото открит навреме, ракът на гърдата е 100% лечим.