Месец след като бе отвлечен от маскирани за откуп и бе върнат на семейството си с отрязан пръст срещу 300 000 евро, 30-годишният Михаил Краус се впусна в медийния бизнес.
По-малкият син на бившия министър Вилхем Краус е вписан като съдружник на съпругата на Наско Сираков – Илияна Раева, в нова медийна група. Тя ще издава седмичното спортно списание “Дон Балон” и ще пусне няколко информационни интернет-сайта.
Михаил Краус замества в бизнеса досегашния ортак на Илияна Раева – собственикът на “Левски” Тодор Батков. Адвокатът спря издаването на списанието на съпругата на Наско Сираков, вбесен от факта, че е оплюван от собствената си медия. Въпреки че не може да се понася със Сираков, Тодор Батков обаче няма власт да го уволни от “Левски”, тъй като парадът на “Герена” се командва от Майкъл Чорни.
Михаил Краус вече се е възстановил напълно от преживения шок с отвличането му с цел откуп. Синът на Вилхем Краус е получил уверението на влиятелни приятели на баща си, че до година тези, които са го отвлекли, няма да бъдат между живите.
Един от близките приятели на фамилия Краус е петролният бос Валентин Златев. Разправят, че Златев обявил на всеослушание: “Ще докарам руските спецченгета от Алфа да разбият групировките, след като полицията е безпомощна да се справи с тях”.
Сикаджии и висаджии също търсят похитителите на сина на бившия транспортен министър Вилхем Краус. За Михаил и по-големият му брат Антон се знае, че са приятели с братя Пехливанови и със Славчо Христов. Братята Краус са имали съдружие и с приближения до братя Маргини Весо Парцала, както и с футболната легенда Емил Костадинов.
“Рано или късно ще има отмъщение. Тези, които отвлякоха сина на Краус може и да не успеят да похарчат парите за откупа”, твърдят столични ченгета.
Естествено, прокуратурата и полицията още не могат да хванат спатиите на въоръжените бандити, които отвличат милионерски синове по списък. Върви слух, че в бизнеса с отвличания са замесени бивши влиятелни барети.