Пълен провал за Парис Хилтън! На церемонията по раздаването на "Златна малинка", която обичайно е ден преди великите оскари, тя бе абсолютният "победител". 

Хотелиерската наследница спечели цели три антиоскара, както сa известни прословутите срамни призове. Парис се окичи с малинки за най-лоша актриса за "Красавицата и грозницата", за най-слаба екранна двойка заедно с партньорите си от същия филм и за най-катастрофална поддържаща роля в "Репо! Генетичната опера".

Комедията "Секс гуру" на Майк Майърс завоюва "високото" отличие за най-лош филм, сценарий, чийто съавтор е пак Майърс, който прибра и приза за най-лош актьор. Слабата игра на Пиърс Броснан във филма "Мамма миа" му донесе антиприза за поддържаща роля.

Уве Бол също е нещастен, защото обра антиоскарите за режисьор за цели три ленти - "В името на краля", "Тунелни плъхове" и "Постал".

"Златна малинка" е пластмасова статуетка, покрита със златен спрей, която струва по-малко от 5 долара. Срамното отличие е учредено от американеца Джон Уилсън през 1980 г. В създадената от него фондация влизат 688 души от 20 страни, които всяка година получават по пощата бюлетини, с които гласуват както за номинациите, така и за лауреатите на приза за лош вкус.

Те се обявяват по традиция 24 часа преди наградите на Американската филмова академия. На 29-ото издание "Златна малинка" бяха номинирани 537 филма, излезли на екран в САЩ и Канада през 2008 година.

Най-много позорни статуетки в историята на киното има актьорът Силвестър Сталоун. Той е получавал антиотличията 10 пъти. А номинациите му са 30.