Ивана е най-вероятният носител на престижното фолк отличие. Това научи в. Телеграф часове преди музикалното събитие, което ще се проведе тази вечер в зала 1 на НДК.
 
Победителят ще бъде определен от компетентно жури от 25 музикални журналисти, а не от пристрастни фенове. За приза "Певица на десетилетието" се борят Тони Дачева, Глория, Нелина, Камелия, Ивана, Мария и Емилия. Преднината на Ивана обаче е непреодолима. 

Самата кандидат-победителка сподели, че идеята за подобна класация й допада, но е голям пропуск, че Есил Дюран не е сред участниците в надпреварата. "С медийните си изяви," твърди Ивана, "Есил представя достойно поп фолк гилдията." Изпълнителката на едни от най-големите класики в жанра призна, че й се иска да спечели, но ако зависи от нея, ще връчи статуетката на Глория - "най-добрата й конкуренция."

Ивана все още не е решила какъв ще е репертоарът й довечера. Колебае се между вечния си хит и нейна визитна картичка "Шампанско и сълзи " (изпълнена в оригинал от Индира Радич) и баладата "Миг като вечност".