- Как си, очакваше ли зрителският вот да те изкара от шоуто за втори път в рамките на две седмици?

- Ами, жив съм (смее се). Това, че си тръгвам още след първия голям концерт, няма никакво значение. Самият факт, че сме стигнали до тук с другите таланти, е един много приличен старт за всички нас.

- Не е тайна за никого, че беше любимец на Мария. Някой от айдълите упреквал ли те е във фаворизиране?

- Не, нямаше подобни драми. Предполагам, че всеки от журито е имал свой любимец. Тя е по-емоционална и явно съм я грабнал с нещо. Подкрепата й определено ме трогна.

- Тя призова феновете на фолка да гласуват за теб. Какво е отношението ти към този тип музика?

- Толерирам я. Не е моята, но не мога да се правя, че не съществува, след като такъв процент от българския народ я слуша. Забелязал съм, че дори в компания, в която никой не го влече към такива ритми, като се пусне фолк, и всички веднага скачат на масата. Няма нищо лошо в музика, която е създадена за масова консумация. В Западна Европа това е евро диското, а в САЩ е ар енд би.

- Успя ли да се сприятелиш с някого от талантите?

- Общувал съм си с почти всички и не съм имал сблъсъци с никого за този период. Кои от тези контакти ще оцелеят извън шоуто обаче времето ще покаже.

- Как всъщност се забърка с музиката и имаш ли опит в пеенето на живо до момента?

- Всичко започна, когато отидох на кастинг за Music Idol 2. Тогава се класирах сред 40-те на финалния кръг, а после се записах във вокална школа и започнах да обикалям по конкурси. За живото пеене - нямам кой знае какъв опит, но определено не съм дебютант. Не съм работил в пиано барове и заведения рутинно, но съм поемал такива ангажименти на парче.

- Как оценяваш престоя си в Music Idol до момента?

- Доволен съм от себе си. Винаги може и повече. Човек цял живот се учи и ако сега си кажа, че съм завършен изпълнител, значи много ще загазя. Това, че бях одобрен и стигнах до концертите, за мен е достатъчно доказателство, че това е призванието ми и има смисъл да се занимавам с пеене.

- Какви са плановете ти за близките месеци?

- Объркан съм още. Може би една седмица ще си почина първо. После ще започна работа по солови проекти.

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ

Роден е в с. Първомайци, "топлата връзка" между Велико Търново и Горна Оряховица

Няма музиканти в семейството

Завършил е гимназия в старата ни столица, а малко по-късно и психология в местния университет

Любимите му стилове за слушане са фънк, соул и ар енд би. Боготвори Майкъл Джексън и Бьорк от световните звезди, а от родните е фен на ФСБ.

В момента няма човек до него. "Последните два месеца нямам време да се обърна и личният ми живот почти го няма. Не страдам от това, защото мечтаех за такава заетост от доста време и се надявам така да е и занапред."