Нови измерения придоби вчера скандалът около "Мис България 2009". След като миналия ден 30 000 пратиха писмо до световната организация да я отстрани от планетарния конкурс във Виетнам, сега пък поискаха блондинката Антония Петрова да бъде заменена от брюнетката Елица Любенова.

Тъмнокоската трябва да ни представи за "Мис Вселена" на Бахамите. Новото предложение обаче гласи тя да отиде на "Мис Свят", а Антония да я смени на вселенския конкурс. Доводите са, че Петрова има корекции по бюста си, а такива по-лесно биха били преглътнати на "Мис Вселена", отколкото на "Мис Свят". А и практиката в последните години сочила, че на втория конкурс по-благосклонно се гледа към брюнетките, а русокосите са пренебрегвани.

От "Визаж" вчера съобщиха за "Стандарт", че са пратили питане до "Мис Свят" какво да правят. На предишните им прошения от организацията отговаряли, че промените, които си е направила Антония, са лично нейно дело и те не пречат за явяването й на надпреварата във Виетнам.

"Ако отнемем короната на Антония Петрова, това ще означава да потъпчем регламента на конкурса и да излъжем онези 70 000, които гласуваха за нея. Правилата бяха изборът да е с есемеси и всичко бе спазено", допълниха от "Визаж".

Междувременно вчера съобщиха от агенцията за "Стандарт", че Жени Калканджиева не смята да емигрира, каквито слухове напоследък отново пъплят. Тя дори можела да роди в България, а не в Испания, както се твърдеше.