Razkritia.com научи, че световноизвестна телевизия се готви да заведе дело срещу компанията „Седем/осми" на Слави Трифонов.  

"Доброжелатели" на Дългия са се свързали с хора от тв CBS и са им предоставили кадри от „Бягство към победата", което напълно копираше световноизвестното реалити „Amazing race". Американците останали учудени, че тяхното лицензирано шоу е било най-нагло изкопирано от българи. 

Вече стана навик на Слави и екипът му да копират известни тв формати и да ги представят за авторски. Вместо да си плаща за лицензи, шоуменът и хората му представят проектите си с нови имена и внасят съвсем леки промени в същността им. Такива, освен „Бягство към победата" бяха още: „Моята ТВ сватба", „Кандидати за слава" и „Танцувай с мен".

Провеждащият се в момента конкурс за фолк звезди също е изплагиатстван. Надпреврата има доста допирни точки със сръбското шоу „Zvezde Granda". От няколко години този формат се провежда под егидата на едноименната музикална компания „Гранд продакшън", чийто собственик е Фахрета Яшич, по известна като Лепа Брена.

Най-популярното музикално шоу в западната ни съседка набира кандидати от 2 до 102 години, т.е. без ограничение във възрастта, след което шест или седем от тях се превръщат в звезди. Екип от професионалисти започва да се грижи за техния външен вид, за създаването на авторски песни, които се изпълняват в предаването „Grand show". Сред най-популярните победители в сръбското шоу са Таня Савич, Дарко Филипович и Славица Чуктераш.

Нико Тупарев, Маги и Джуди Халваджиян, че даже и Робин Кафалиев(?!) си плащат за лиценз на техните продукции. За учиндолския тарикат правилата явно не важат. Парадокс е, че мотото на депутатката Валерия Петрова, която той искаше да вкара в парламента, гласеше: „Правилата са за всички!"