Единствените живи членове на легендарната четворка от The Beatles - Пол Маккартни и Ринго Стар - се появиха един до друг в Лос Анжелис за представянето на видеоиграта The Beatles: Rock Band. На промоцията на играта присъстваха и вдовиците на Джон Ленън и Джордж Харисън - Йоко Оно и Оливия Харисън.  

The Beatles: Rock Band ще бъде пусната в продажба на 9 септември и ще маркира първия опит в дигитализирането на музиката на знаменитата ливърпулска четворка (Макартни и Стар, както и наследниците на Ленън и Харисън, и досега не позволяват техните песни да се продават онлайн).

The Beatles: Rock Band е продукт на Apple Corps Ltd. - компания, основана през 60-те години на миналия век от самите The Beatles, в партньорство с MTV Games Harmonix Music Systems, пише БГНЕС.

Играта дава възможност на феновете да следват стъпките на бандата, интерпретирайки техни песни в караоке стил, но с опции за избор и настройка на съпровождащите инструменти според личния вкус.

Освен парчета на The Beatles като Back in the USSR и I Am the Walrus, играчите ще могат да пеят и известни песни на Aerosmith, Бон Джоуви и други култови рокаджии.