Преслава: "Нощем се задушавах от тежестта на бюста си!"

10 май 2008 | 02:32
Прочетена
2726
 
- Преслава, твоята кариера потръгна много стремително нагоре. Преди 4 години ти спечели награда за дебют, след това стана най-прогресираща изпълнителка за 2005 година, и през последните две години ставаш певица на годината, отличена от фирма „Пайнер" и телевизия „Планета". Ти си само на 23 години, едва ли има друга изпълнителка с толкова забележителна биография.
- Аз мисля, че това се дължи най-вече на моите продуценти. Всички знаем, че в България има много таланти, но те все още не са открити и просто нямат хора зад гърба си. Заради което, тук е мястото на благодаря на моите продуценти, че осъществиха една много голяма моя мечта, и затова, че я има Преслава в момента.

- От сигурен източник, се добрахме до информация, според която ти доста време си се колебала дали да подпишеш договор с фирма „Пайнер".
- Тогава бях доста малка. Наистина имаше в мен инат и някакво детско упорство, разсъждавах по друг начин и не бях сигурна в това, което искам, колебаех се просто. Преди да стартирам кариерата си се притеснявах от разни клюки и сплетни, които вървят по адрес на певиците.

- Какви клюки и слухове, например, че продуцентите искат сексуални услуги в името на кариерата?
- О, не! Пълни глупости. Моите продуценти са толкова хубави хора. Наистина, може да звучи тривиално, но в „Пайнер" сме като едно голямо семейство.

- Как е възможно да сте голямо семейство, след като там сте се събрали толкова много красиви и талантливи жени, конкуренцията е голяма, по-скоро сте един змиярник. Всяка иска да направи по-голям хит, всяка иска да направи най-добрия албум.
- Има доза истина във въпроса, но не всичко е точно така. Имаме си колегиални отношения с колегите ми, не мога да кажа, че сме приятели, с които мога да си споделям всичко, но с продуцентите ми сме наистина повече от добри познати, тъй като специално през изминалата година преживях наистина много трудни моменти в живота си и те бяха моето рамо.

Трудните моменти какви бяха? Участва на турнето... Какви трудности си имала?
- Имах лични здравословни проблеми.

- На концерта в София ти не пя, хората се притесниха какво си правила.
- Правех аборт (смее се), това естествено е в кръга на шегата и беше разпространено от жълтите вестници. В интерес на истината преживях по-тежка лятна настинка, която ме атакува точно в гласните струни.
Отделно на всички стана ясно, че трябваше да намаля размера на гръдната си обиколка, тъй като имах големи проблеми с дихателните пътища, нощем буквално се задушавах от тежестта на бюста си.
За първи път си позволявам да коментирам тази тема в интервю. Лекарите се опасяваха, че има сериозен риск за живота ми, ако не предприема спешни мерки по намаляването на гърдите си, което и сторих. Оттогава насам се чувствам перфектно, бюста ми е значително по-малък, но стои доста стегнато и секси, (смее се).

- Да се върнем на темата за голямото семейство. Казваш, че в „Пайнер" сте били всички приятели, но на тазгодишните награди, когато ти спечели приза „Певица на годината", камерите така и не показаха твоите колежки да те поздравят, да се прегърнете...
- Да ви кажа честно, за мен най-голямата награда е, когато в залата се съобщават номинациите и публиката реагира бурно като чуе моето име. Наистина, когато изброяват номинираните в отделните категории, аз седя с изострен слух и чакам реакцията на хората при съобщаването на моето име. Дали ще кажат после Галена, Анелия, Камелия - за мен най-важното е, че съм била аплодирана.

- Нека да додискутираме темата за началото на твоята кариера. Не малко известен факт е, че твой откривател е Милко Калайджиев.
- Да, така е. Още като бях в 9 клас, колегите на Милко от оркестър „Олимп" ме каниха по сватби и тържества, за да пея с тях. Само че, тогава все още учех. Между другото, мен ако ме питаш, толкова ме влечеше пеенето, че щях да хукна, ей така, но трябваше да завърша поне средното си образование.

- Ти си в Добрич родена и там си учила?
- Да, от Добрич съм. Бях в 10-и клас и от оркестъра ми казаха, че когато реша, съм добре дошла при тях. След това, Милко е направил мои работни записи, без знанието ми, и ги е занесъл във фирма „Пайнер". Различни композитори са ги прослушали и те са ме харесали, като още първият път ми предложиха договор, но тогава аз отказах. В последствие, след 6 месеца, получих второ предложение за договор и тогава аз вече приех.

- Твоите родители какво работят, с какво се занимават.
- Майка ми е шивачка, баща ми е шофьор, но вече не работи. Имам сестра, която е по-голяма от мен и също е певица.

- Сестра ти също пее? Ти си по-малката от двете и ставаш певица на годината. Дали у нея няма поне благородна завист?
- Не, няма такова нещо. Ние сме възпитани много добре с нея, няма такива чувства между нас. Все пак и сестра ми има свои постижения в тази област - има издаден албум с народни песни. Плюс това, тя вече роди, гледа си семейството, не се блазни от сцената и славата.

- А родителите ти харесват ли твоята кариера? Не са ли искали да станеш счетоводителка, адвокатка, например? А ти на 15 години отиваш да пееш в кръчмата.
- Те се притесняваха за мен наистина, но много добре познаваха хората от обкръжението ми и момчетата от оркестъра. Имаха им пълно доверие и може би точно това им е давало спокойствие.
Между другото искам да споделя история, която не съм разказвала много често. Всъщност, аз съм наследила таланта си от моята майка. Гласът ми е прероден в мен от нея. Тя наистина пее страхотно, в живота си е срещала много спънки в това да се реализира. Още докато е била малка, от музикалното училище в град Котел са я харесали много, но тогава нейният баща я е спрял и не й е разрешил да става певица. По-късно, когато вече се е омъжила за татко, един път, двамата били на сватба и тя запяла една песен с оркестъра. Музикантите много й харесали гласа и я поканили да стане вокалистка на бенда, но тогава пък татко я е спрял, и в крайна сметка, тя така и не реализирала мечатата си. Заради това сега съм много щастлива, че едва ли не, аз постигам нейните желания.

- Много ми е интересно как те нарича майка ти. Артистичният ти псевдоним е Преспала, но истинското ти име е Петя.
- Родителите ми ме наричат Пепи. В началото на шега ми казваха Преслава, но нямат навика да се обръщат така към мен.

- Добре, а сега като се запознаваш с някой човек, как му се представяш?
- Преслава.

- Кой се грижи за външния ти вид?
- В началото, ако трябва да съм честна, бях доста неориентирана. Косата ми беше и червена, и кестенява, и на кичури - и каква ли още не. Така беше и с дрехите - наистина не знаех как трябва да се обличам. С течение на времето, сама започнах да виждам кое ми стои добре, кое не, кое е модерно, и в момента изцяло на себе си разчитам за това как ще изглеждам на клипове, концерти и участия.

- Мит или реалност са големите хонорари в поп-фолка? За теб се говори, че ти си една от най-скъпоплатените певици.
- Трудна тема... Не съм тръгнала да се хваля, че вземам големи пари. Просто мога да споделя, че ми се е подобрил животът. Нито мога да кажа, че съм по-богата, нито, че съм по-бедна.

- Какво ти е мнението за колежките ти, които си хващат богати приятели, с цел да търсят финансово обезпечение от тях. В момента дори, самата ти, излизаш с един много богат бизнесмен, който държи едно от най-оборотните столични заведения?
- Не е точно така, поне мога да говоря за своя опит. Предишната ми връзка бе с най-обикновено момче от народа, която продължи повече от 3 години. Той беше охранител и ме познаваше от самото началото. Познаваше Петя, а не Преслава.

- Защо се разделихте тогава? Ти ли му изневери или той на теб?
- Хората се срещат и се разделят. С него така се получиха нещата, че просто всичко започна да се изплъзва от ръцете ни. Никой на никого не е изневерявал. Аз съм толкова заета, че нямах време да погледна него, камо ли някой друг. Накрая така се стекоха обстоятелствата, че като го видех, го питах как му е минал месеца... Просто наистина се виждахме много рядко.

- Ти си на един пиедестал за много от мъжете в България. Красива си, талантлива си. Имат ли страх от теб, осмеляват ли се да ти се обаждат по телефона непознати?
- О, посмяват, и още как. Говорят ми обичайните неща.

- Искат да се видите на кафе, така ли?
-Да.

-И ти.
- Какво мога да отговоря на един непознат мъж?

- Не знам, ако ти каже, че ще ти даде 10 000 лева да пиете кафе. Не че не е имало подобни случаи с твои подобни колежки, които пиели кафе „с райбер".
- Приличам ли ти на тези момичета?

- За твоите колежки фолкпевици, за които знаем, че са пили „кафе с райбер" за 5 000 евро, те също не приличат на леки жени, но го правят.
- Имала съм много неприлични предложения. Открай време ни се носи лоша слава, че сме продажни жени, но всеки сам си решава с кого какво ще прави.

- На теб какви суми за секс са ти предлагали?
- В порядъка на 10 - 15 000 лева.

- Ти имаш ли собствено жилище?
- Досега винаги съм живяла на квартира. Едва от половин година имам вече собствен апартамент, по който вече изплатих и последната вноска, но той все още не е обзаведен и не живея в него.

- В кой град ти е жилището?
- В Пловдив.

- Нека да коментираме един слух. Имала ли си връзка със съпруга на Анелия - бизнесмена Коко Динев?
- Не, категорично не. Дори се учудвам защо точно мен ме вплетоха в тази интрига.

- А доколко е верен слухът, че с Галена си се скарала в едно столично заведение, заради мъж?
- Това е една много голяма простотия, която измисли наша колежка. С Галена сме повече от приятелки, делили сме една квартира в Димитровград и напълно отричам между нас да е имало конкуренция за мъж.

Коментари

mimi
26 август 2008 | 15:38

mislq 4e poslagva za kafetata s raiber no tova si e neina rabota

Georgiev Georgiev
12 май 2008 | 10:51

Много добро интервю браво на репортера!!!

shp
12 май 2008 | 10:51

mnogo e tapa

Добави коментар

Екипът на Hotnews.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Hot

Кристин слага двоен силикон до седмица

Сексбомбата с гърди на кредит, помпа по 1000 кубика на гърда

Мария заголи цица

Певицата се раздава в нов проект

Зара не мърда от плажа

Брадърката бори горещините в Австралия с морски бани

Виж още от Hot

Специален проект

Да оставим следи ІІІ

Новини

Орлин Павлов стана женски татко

Певецът кръсти първото се дете Елизабет

Защо скърби Енджи Касабие?

Бабата, на която е кръстена риалити звездата почина

Мария Илиева заби колега

Петър Бонев е по-млад от певицата

Бившият на Мариана Попова си хвана бизнес дама

Певицата е в отлични отношения с италианеца Ханес

Мона Гочев роди син

Малкият се казва Никола

Светлана Гущерова кръщава дъщеря си на баща й

Бъдещата майка нямала колебания как да нарече първото си дете

И Мегз я чака панделата

Риалити звездата няма да се размине без затвор

Антония Петрова роди син

Младата майка отдавна бе избрала Антоновден за най-щастлив в живота си

Наталия Гуркова стана водеща

В предаването си ще разпитва известни личности

Миро купи апартамент на Златка

Семейството се нанася в новия имот до дни

Ето го гаджето на Лиляна Боянова

Новинарката лети на крилите на любовта

Лекари подлудиха Жана Бергендорф с диагноза

"Нямам им доверие", призна съкрушената звезда

Рапърът Павел разкри проблеми с наркотици

Семейна трагедия го тласка към порока

И Слави с паник атаки

Шоуменът сам призна за проблема пред Камен Воденичаров

Тв и Риалити

Два нови български сериала по Нова тв

Калин Врачански, Владо Карамазов и Теодора Духовникова сред звездите в новите ленти

Петя Дикова в ужас от уроки

Криела се под дебели якета още от август

Мона Гочев роди син

Малкият се казва Никола

Виж още от Тв и Риалити

Издънки

Криско: Годежът е глупост

Музикантът отрече слуховете, че паднал на едно коляно в Дубай

Дара дразни фенове с пачки

Певицата демонстрира възможности

Гери-Никол заби имитаторките си

Често певицата сама си е стилист

Виж още от Издънки

Култура

Петър Пиронков показа 31 творби в Нирвана

"Творя за бъдещите поколения, за да видят какво е било нашето съвремие“, обясни твореца

Христо Живков снима клип в Лос Анджелис

Част от снимките са направени в The Village Studio

Лили Иванова увековечена в пластика

Автор е професор Георги Чапкънов

Виж още от Култура

Fashionista

Меган Маркъл наруши протокола

Ето какъв тоалет избра за спектакъла на Цирк дю Солей

Асиметрични дънки станаха хит

Имате ги срещу 377 долара

Софка с две рокли на сватбата

Български дизайнери обличат младоженците

Виж още от Fashionista

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?