- Преслава, твоята кариера потръгна много стремително нагоре. Преди 4 години ти спечели награда за дебют, след това стана най-прогресираща изпълнителка за 2005 година, и през последните две години ставаш певица на годината, отличена от фирма „Пайнер" и телевизия „Планета". Ти си само на 23 години, едва ли има друга изпълнителка с толкова забележителна биография.

- От сигурен източник, се добрахме до информация, според която ти доста време си се колебала дали да подпишеш договор с фирма „Пайнер".

- Какви клюки и слухове, например, че продуцентите искат сексуални услуги в името на кариерата?

- Как е възможно да сте голямо семейство, след като там сте се събрали толкова много красиви и талантливи жени, конкуренцията е голяма, по-скоро сте един змиярник. Всяка иска да направи по-голям хит, всяка иска да направи най-добрия албум.

Трудните моменти какви бяха? Участва на турнето... Какви трудности си имала?

- На концерта в София ти не пя, хората се притесниха какво си правила.

- Да се върнем на темата за голямото семейство. Казваш, че в „Пайнер" сте били всички приятели, но на тазгодишните награди, когато ти спечели приза „Певица на годината", камерите така и не показаха твоите колежки да те поздравят, да се прегърнете...

- Нека да додискутираме темата за началото на твоята кариера. Не малко известен факт е, че твой откривател е Милко Калайджиев.

- Ти си в Добрич родена и там си учила?

- Твоите родители какво работят, с какво се занимават.

- Сестра ти също пее? Ти си по-малката от двете и ставаш певица на годината. Дали у нея няма поне благородна завист?

- А родителите ти харесват ли твоята кариера? Не са ли искали да станеш счетоводителка, адвокатка, например? А ти на 15 години отиваш да пееш в кръчмата.

- Много ми е интересно как те нарича майка ти. Артистичният ти псевдоним е Преспала, но истинското ти име е Петя.

- Добре, а сега като се запознаваш с някой човек, как му се представяш?

- Кой се грижи за външния ти вид?

- Мит или реалност са големите хонорари в поп-фолка? За теб се говори, че ти си една от най-скъпоплатените певици.

- Какво ти е мнението за колежките ти, които си хващат богати приятели, с цел да търсят финансово обезпечение от тях. В момента дори, самата ти, излизаш с един много богат бизнесмен, който държи едно от най-оборотните столични заведения?

- Защо се разделихте тогава? Ти ли му изневери или той на теб?

- Ти си на един пиедестал за много от мъжете в България. Красива си, талантлива си. Имат ли страх от теб, осмеляват ли се да ти се обаждат по телефона непознати?

- Искат да се видите на кафе, така ли?

-И ти.

- Не знам, ако ти каже, че ще ти даде 10 000 лева да пиете кафе. Не че не е имало подобни случаи с твои подобни колежки, които пиели кафе „с райбер".

- За твоите колежки фолкпевици, за които знаем, че са пили „кафе с райбер" за 5 000 евро, те също не приличат на леки жени, но го правят.

- На теб какви суми за секс са ти предлагали?

- Ти имаш ли собствено жилище?

- В кой град ти е жилището?

- Нека да коментираме един слух. Имала ли си връзка със съпруга на Анелия - бизнесмена Коко Динев?

- А доколко е верен слухът, че с Галена си се скарала в едно столично заведение, заради мъж?