Лорд Фреди Уиндзор и телевизионната звезда Софи Уинкелман отказаха да вземат $ 1 млн. от британско списание за ексклузивни права върху снимките от сватбата им в събота, съобщи в. "Мейл он сънди".

Принцът на Кент е 32-ри на опашката за британския трон и практически няма никакъв шанс за него. Работи като анализатор в "Джей Пи Морган" в Лондон. Софи пък е известна на Острова с участието си в сериала "Пийп шоу" по "Чанъл 4".

Причината двамата да откажат колосалната сума, която вероятно би променила живота им, е боязън от гнева на кралицата, предположи "Мейл он сънди". Елизабет II публично разкритикува решението на внука си Питър Филипс, син на принцеса Ан, да приеме м.г. $ 170 000 от сп. "Хелоу" за снимките от сватбата му.

Фреди (30 г.) и Софи (29 г.) се сгодиха в Деня на влюбените т. г. и след височайше позволение от кралицата се венчаха завчера в Хемптън корт, любимия замък на Хенри VIII. 350 гости претъпкаха църквата, но единствената кралска особа сред тях бе братовчедката на лорд Фреди принцеса Юджини (19 г.). Елизабет II по протокол не получи покана, а престолонаследникът принц Чарлз и съпругата му Камила отказали любезно поканата. Синовете на Чарлз - Уилям и Хари, се оправдали с други, отдавна планирани ангажименти. Вчера младоженците заминаха за Калифорния, но не за меден месец, а за постоянно. И двамата си намерили работа в Лос Анджелис.