Като „Буря" започна поредният концерт на „Пей с мен" в зала „Фестивална". Софи Маринова, Стефани и техният приятел Устата оставиха със зяпнали уста зрителите на Нова телевизия, като забиха ударно едноименния хит и дадоха летящ старт на предстоящото шоу. Каролина Гочева и Павел Михов пък сякаш бяха чули някои молби във Форума на нашия сайт и дадоха възможност на три красавици от Банка певци - Яница Дафинова, Добромира Хростова и Марина Кискинова, да се изявят като пеещи прелъстителки в "Lady Marmalade" на Кристина Агилера.
След като Орхан Мурад, Ива Иванова и Ваня Вълканова  изпълниха народната песен „Търновска царица", Наско Ива и Кирил Маричков си чукнаха приятелска „Среща" малко преди 21:00 на сцената на „Пей с мен". Тяхното изпълнение се яви и като своеобразна почивка преди народния стил да продължи - Десислава, Мелинда и квартет „Славей" със специалното участие на Надка Караджова вдигнаха на крака цялата зала с уникално акапелно изпълнение на „Девойко мари хубава".
Овациите не стинхаха и след "Wonderful World" във вариант на Маргарита Хранова и Севинч Ибрахим, които бяха поканили на сцената кума на Хранова - Светломир Димитров, който освен, че партнираше умело на „Ку-ку бенд", съживи по удивителен начин гласа на Луис Армстронг. Тяхното изпълнение отново се оказа все едно кратка пауза от народните песни. Тони Димитрова, Анжело и Николина Чакърдъкова с още 15 танцьори от Неврокопски танцов ансамбъл гр. Гоце Делчев почти продъниха сцената, танцувайки на „Марийче ле".
Дивна върна в ученическите години не само Миро, но и Митко Кърнев от „Д-2", Димо от „Пиф", Нина Николина и Милица от „Тоника", които заедно запяха химна на абитуриентите като „Един неразделен клас". Ивайло Гюров и Яница Петрова пък бяха поканили Мери Танева, а с гласовете си изпълниха „Хубава си моя горо", както и залта, заглушавайки фойерверките в близост до „Фестивална" и карайки зрителите на Нова телевизия да настръхнат.
Ослепителният за жените Любо и два пъти по-ослепителните за мъжете Мария Илиева и Надежда освободиха и съзнание, и задръжки с "Free Your Mind" на En Vogue. Камелия Тодорова и Даниел Каймакоски наредиха във верига четиримата певци от „Група 032", които не се чувстваха никак глупаво, макар и пеейки „Chain Of Fools".
Финалът на концерта остави не „Две следи", ами три - Кали, Любен и Дичо", които танцуваха, скачаха и пееха с публиката.
Този път „Мис България" Гергана Гунчева се яви като Гергьовденски предвестник и вестителка на следващата концертна задача за дуетите - „Пей с мен в стила на конкуренцията".