Приятелки за купон, за тежки моменти, а третите е по-добре да са по-далече от вас. През живота си повечето от нас завързват много приятелства. Всяка приятелка, разбира се, е различна.

Искрената приятелка

На пръв поглед тя изглежда малко странна приятелка. С нея често спорите. Например тя може да не харесва любовните романи, по които вие си падате, и да заяви открито, че за нея това са "глупави мелодрами". Със или без такт тя ще разкритикува вашето поведение в даден момент, ще ви направи забележка за начина, по който сте се облякла... Ще ви отвори очите и за кусурите на мъжа, който харесвате. Но също така искрено ще отсъди във ваша полза, когато сте права, и ще се втурне да ви помага, ако сте в беда.

Безрезервно вярната приятелка

Каквото и да направите, тази ваша приятелка ще стои твърдо зад вас. Тя ще намери оправдание и за най-неоправданите ви постъпки. Ще излъже заради вас, ще се хвърли в люта битка с противниците ви, няма да се притесни да си спечели куп врагове, само и само да ви помогне. Ако ви трябва свидетел в съда, без да знае дори за какво става въпрос, тя ще заяви, че сте невинна. Но от подобна прекомерно пристрастна приятелка не очаквайте да преценява правилно житейските ситуации и да ви дава добри съвети.

Приятелка като "майка"

Тя обикновено е по-голяма с няколко години. Гледа на вас почти като на дете и ви обича с всичките ви слабости. Не пропуска да ви ги намекне, за да се отървете от тях. Но и подчертава всяко ваше положително качество, изтъква и най-малкия ви успех. Познава ви добре, цени ви, радва се на сполуките ви. Винаги е готова да ви даде полезен съвет. От родната ви майка се различава по това, че с нея можете да споделите и най-съкровените си преживявания.
А и тя самата ви разкрива немалко неща от интимния си живот.

Приятелка "слушателка"

Търсите я, когато искате да излеете пред някого душата си.
Любимият мъж е отложил срещата и нещо ви жегва " Дали не се е появила друга жена?", съпругът напоследък често закъснява след работа, от което сърцето ви се свива. На нея може да изплачете всяка своя болка " Може би ме мами?", началникът гледа смръщено, а вие тръпнете притеснено "Май не е доволен от работата ми?"...

За да не експлодират тягостните мисли във вас, помага "слушателката". Тя никога не отказва да ви изслуша. При първия ви зов тутакси идва на помощ. И ето, седите двете у вас и вие й излагате проблема си в най-малки подробности. Слуша ви внимателно - всяка ваша дума и е скъпа, защото за нея това е своеобразно развлечение. Нещо подобно на четене на любовен роман, но по-вълнуващо - нали самата тя е сред вихъра на "истинска" история. Заедно си играете "ролите", както подобава: поплаквате си на воля, вие получавате солидна доза съчувствие, а тя си отива у дома, за да гледа поредната серия от тв сапунена опера. Не очаквайте повече от нея.

Приятелка ревнивка

Тя много държи на вас и често го повтаря. От нея може да чуете обяснения във вярност, както от влюбен мъж. Приятелството за нея е издигнато в култ. Тя буквално върви по петите ви, стреми се да ви обсеби и вие се предавате, защото е трудно да й устоите. С нея човек се чувства чудесно, но до време и накрая му писва. Защото тя държи да е единствената и нескрито ревнува от другите ви приятелки. Ограничите ли се обаче само с нея, вероятно един ден ще бъдете безцеремонно изоставена. Ревнивката по природа обича съперничеството и липсата на конкуренция ще ви направи безинтересна за нея.

Приятелка "вечната купонджийка"

Повечето приключения във вашия живот са свързани с нея. Обикновенотова е жена без задръжки: може да ви се изтърси на гости с шумна компания без предупреждение в 3 часа през нощта. Не търсете от нея угризения на съвестта. Тя самата често устройва вечеринки у дома си, също далеч след полунощ. И винаги на драго сърце приема и от другите подобни идеи. С такава приятелка, общо-взето, е интересно. Стига да нямате съпруг и деца. Ако пък ви налегнат грижи, най-вероятно няма да успеете да я събудите след нощния купон, за да й ги споделите.

Приятелка завистница

Дори ако ви мине през ум, че тя за нещо ви завижда, бързате да си кажете: "Не може да бъде, тя ми е приятелка и не е способна на такова нещо." А тази приятелка всъщност дружи с вас, за да има на кого да завижда. Купили сте си например крем от известна марка по цена на едро. Сияеща от щастие, й показвате придобивката. Вместо възторжени слова, чувате: "Знаеш ли, вчера по телевизията казаха, че козметиката на тази фирма е много опасна за здравето, кожата се изрива..." Настроението ви помръква, прибирате крема и така не се решавате да го използвате. Спомняте ли си подобен случай? Е, следващия път няма така лесно да позволите завистницата да тържествува над вас.

Приятелка скрита съперница

Отношенията ви с нея на пръв поглед са направо идеални. Винаги готова да помогне, скритата съперница обикновено е издигната в ранг на най-добра приятелка. Сред отличителните й признаци особено внимание заслужава следният: тя винаги се интересува от вашия личен живот. Постоянно разпитва за интимни подробности, държи да се познава с всеки мъж, който се завърти наоколо ви, и често е довереница и на вас, и на него. Но накрая някак съвсем случайно се озовава в леглото на вашия партньор. "Прощавай, така се случи..."

източник; rozali.com