Заради пощурялата тълпа се наложи айдълите да бъдат изкарани с охрана през подземията на НДК.

Тази събота финалистите изнесоха първия си самостоятелен концерт извън шоуто, който продължи близо час и половина. Сцената беше "на покрива на НДК" - в зала 3, която побра стотици почитатели на Music Idol. През последните 10 дни те можеха да спечелят покани чрез участието си в Караоке айдъл и други инициативи в София, свързани с предаването..На 12-те финалисти акомпанираха китаристът Иван Лечев и група „Те” с Преслава Пейчева, които откриха с новото си парче Take Me Higher. По-нататък прозвучаха песни, които талантите са изпълнявали в първите големи концерти евъргрийни, MTV хитове, филмова музика, -
но имаше и изненади, оставени за накрая. Без забележките на строгото жури и на броени метри от екзалтираните си фенове, които пееха с тях и скандираха имената им, 12-те се раздадоха докрай.
Първа на сцената излезе Деница с Shoop Shoop Song (It's In His Kiss) на Шер от филма Русалки, последвана от Ивайло и хита на Мартин Солвейг Jealousy.
С буря от овации бяха посрещнати Нора, която се представи с I'm So Excited на Пойнтър систърс, и Тома, изпълнил Feel на Роби Уилямс.
Шанел превключи обратно на дисковълна с Mamma Mia на АББА, а Ясен отново изпробва фалцета си с Relax, Take It Easy на Мика. 
Стоян даде втори шанс за хита на Тейк дат Patience, а Мария придаде ретро настроение със Son of a Preacher Man на Дъсти Спрингфийлд.
Ана изпълни коронната си песен - Cabaret от едноименния филм с Лайза Минели, а Денислав изпя Love Is All Around от романтичната комедия Четири сватби и едно погребение, но сред публиката се чуха и негативни реакции.
Последни излязоха гласовитите блондинки, които в извънредния петъчен концерт се конкурираха за връщане сред финалистите.
Елена представи женска версия на Да те жадувам - баладата на група Сигнал по стихотворението Недопустимост от Любомир Левчев.
Това бе единствената българска песен за вечерта и след нея публиката дълго скандира името на Елена, като настояваше за бис.
Пламена изпълни две песни една след друга - първо Hot Stuff на Дона Самър, а после и един изненадващ дует с Денислав. Двамата изпяха заедно песента из филма Маската на Зоро I Want To Spend My Lifetime Loving You - правена в оригинал от Марк Антъни и Тина Арина.
Сред финалистите упорито се носи слуха, че на петъчния концерт Денислав умишлено се е представил под възможностите си, за да даде по-голям шанс на любимата си. Вторият дует за вечерта бяха Тома и Елена с неговата песен от киноконцерта - I Don’t Want to Miss a Thing, записана от Аеросмит към филма Армагедон.
На финала на концерта всички излязоха на сцената за съвместното изпълнение с Те и Преслава Пейчева - Allright.
Заради пощурялата тълпа се наложи айдълите да бъдат изкарани с охрана през подземията на НДК. Почти до полунощ феновете бяха окупирали всички входове на Националния дворец на културата с надеждата да се сдобият с автограф от своите любимци.
Миналогодишните финалисти също имаха подобна изява, но в столична дискотека, а записът беше излъчен в Idols Extra седмица по-късно, на 25 май.