Разгулна гей оргия в дома на Дим Дуков е завършила с грабеж. Това стана ясно от заседание на Софийския районен съд миналата седмица.
На 16 януари 2005-а отец Дамаскин се запознава с двама цигани в гей заведението „Витал". Барът е известен като място, където хомосексуалистите могат да си наемат срещу заплащане млади момчета. Дуков се спрял на ромите Бисер Бойков и Боян Ангелов. Триото седнало на една маса във „Витал" и опустошило бутилка уиски. След това Дим поканил новите си приятели в апартамента си. Циганите явно са били наети от Дуков до 6 сутринта, тъй като според материалите от делото те му били съобщили, че ще си ходят в този час, тъй като трябвало да хващат автобуса за Кричим.
Хомосексуалната пиянска оргия в дома на Дим Дуков обаче завършила с фатален край за домакина. По някое време той заспал, а двамата цигани задигнали три мобилни телефона и две златни халки „Булгари". Ромите продали два от телефоните и едната халка в заложна къща. Още на другата сутрин ограбеният отец Дамаскин подал жалба в полицията срещу крадливите гейове. Полицаите арестували Бисер и Боян, а вещите били открити в заложната къща и приложени като доказателствен материал по делото. С единия от крадците - Бисер Бойков, Дим постигнал извънсъдебно споразумение и се отказал да го съди. Така обвиненията в кражба остават само за Ангелов. Дуков е помолил съда да не разгласява случая до медиите, тъй като не искал да бере срам, че е бил ограбен след подобен купон в дома си. Адвокатът на подсъдимия Боян Ангелов обаче се заканва да изнесе пикантни подробности около делото. „Първо на*бан, а после - обран!", смеят се на Дим Дуков враговете му в светските среди.
Напоследък циганите са се специализирали в по-модерни начини за обиране - освен "телефонните жертви", организират и всякакви оргии за по-имотни "потребители", които обикновено се оказват обрани.