Освободиха от ареста Красимир Маринов - Големия Маргин, стана ясно днес в Софийски апелативен съд.

На 9 януари Софийски градски съд остави Маргина в ареста заради съпричастност към убийството на Боби Цанков. Днес прокуратурата повдигна нови обвинения към Красимир Маринов - за организиране и ръководене на престъпна група.

Не познавам Боби Цанков, не съм го виждал и не съм имал каквито и да е било отношения с него. Това каза пред съда Големия Маргин, който обжалва мярката си за неотклонение „задържане под стража".

Маринов помоли съдебният състав да бъде освободен, като посочи, че обвинението срещу него се гради на слухове и предположения.

„Следващото обвинение срещу мен с Бен Ладен ли ще ме свърже", каза Маринов.

По отношение на последното повдигнато обвинение Големия Маргин заяви: „Никога не съм се занимавал с дрога. Нито съм се друсал. Нито познавам такива хора, които разпространяват наркотици".

Красимир Маринов - Големия Маргин - е обвинен за ръководене на престъпна група, съобщиха от прокуратурата. В периода от 01.12.2009 г. до 07.01.2010 г. същият е образувал и ръководил организирана престъпна група, създадена с цел съгласувано да разпространява в страната наркотични вещества.

Участници в групата са Стефан Александров Бонев, Тихомир Георгиев Георгиев, Александър Александров Кукурин, Сокол Васков Димитров, Андрей Стоянов Начев, Траян Янев Златков, както и други неустановени и неиздирени към момента лица.

Повдигнати са обвинения и на голяма част от упоменатите участници в престъпната група, относно участието им в нея, както и за други извършени от тях престъпления.

Инспекторатът към Висшия съдебен съвет (ВСС) ще проверява делата срещу Боби Цанков, съобщиха от там. Инспекторатът  се самосезира по публикации в медиите и ще бъде извършена проверка по образуването, движението и приключването на наказателните дела и прокурорските преписки в Софийския районен съд и Софийска районна прокуратура, водени срещу Боби Цанков.