С грандиозно шоу снощи приключи най-оспорваното танцувално състезание "VIP Dance" по "Нова телевизия". Зрителите определиха титлата "Любими танцьори на България" да бъде връчена на Райна, Фери, Сашка и Светльо. Отборът, който от самото начало заявяваше амбицията си за победа, реализира мечтата си, което разплака Райна на сцената.

На финалната права един срещу друг застанаха отборите на Райна и Фери и Боби и Мария, които трябваше да танцуват по музиката на една и съща песен - "Don't Stop Me Now" на Queen. Но като във всяко състезание, победителят е само един - в случая отборът на Фери и Райна.

След прекарана безсънна нощ в празнуване по столичните клубове, ето реакцията на любимите танцьори. Тя бе изразена на традиционна пресконференция, която се състои всеки понеделник след VIP dance.

Райна: "Това е най-хубавото нещо, което ми се е случвало през последните няколко години. Признавам си, че имаше моменти, в които направо ми се искаше да се откажа. Особено в случаите, когато нощем имах участия и се налагаше да пътувам и да ставам сутрин в 10:00 часа за репетиции, просто ми беше адски трудно да съчетавам двете неща, но всеки път си казвах: Не, ще изтърпя, щом съм се хванала на хорото, ще го изиграя докрай и общо взето имах мотивация от самото начало и това ми помогна, според мен, да преодолея тези кризисни за мен самата моменти.

Аз не съм тренирала абсолютно нищо професионално, като изключим народни танци в първи клас. Детски народни танци. Просто това ми идва отвътре и смятам, че колкото и време да си тренирал, ако това нещо не ти идва отвътре и ако не можеш да усетиш характера на танца, просто няма да бъдеш искрен в това, което правиш и не можеш да убедиш хората".

Фери: "VIP Dance наистина много ме кали. Имах ситуация, в която си бях набил петата, страшно много ме болеше, бях на инжекции няколко дни. Колко пъти идваше масажист, да ни намести. Бях си контузил прешлените. Масажист е идвал и за Райна, и за мен. Всеки е имал такива ситуации и от другите отбори. Мен най-много това ме затрудняваше, това ми бяха трудните моменти".

Райна: "Имало е танци, които не са се получавали така, както са били замислени, но по някой път напрежението си е казвало думата. Много е трудно, когато човек е уморен, да влезе в една зала и да запамети всичките тези движения едно след друго. На теб ти се спи, та две не виждаш, не мислиш за движенията. Нормално е, мозъкът ти блокира в един момент".

Снощи как спахте?

Райна: "Ние не сме спали. Идваме от купон. Веселихме се. Много съм щастлива, че бяхме на финал с Боби и Мария, защото аз смятам, че те, както и Симона и Крум, намирах тези два отбора за силна конкуренция. Не очаквах ние да сме победителите. Силно се надявах, но не очаквах. Когато спечелихме, не успях да асимилирам, че това се случва на нас, но дори да бяхме загубили от Боби и Мария, нямаше да ми е толкова гадно, защото те наистина заслужават. Аз адски много им се кефя, много са весели, свежи хора".

Фери
: "Имам някакви предложения от режисьори, с които ще започнем даже да работим скоро за спектакли в София. Тепърва ми предстоят няколко проекта.

Райна: "Действително имам много повече участия, но аз не съм влязла в това шоу за PR. Имах силното желание да участвам в това шоу и то ми личеше".

Източник: , цитирани в Signal.bg