Певицата Сашка Васева заяви в ефира на Нова телевизия, че ще съди Нешка Робева, защото я обидила с критиките си по време на шоуто VIP Dance. 

Фолк изпълнителката се чувствала засегната от злобните коментари на бившата треньорка по художествена гимнастика и смятала, че това е лична нападка към поп фолк жанра, на който Нешка Робева никога не е симпатизирала, писаха от bliasak.bg. Сашка Васева била засегната от думите на бившата треньорка, че именно певицата е основният виновник за ниската оценка, която отборът й получи в първото предаване на танцовото шоу VIP Dance. Нешка Робева дори стигна по-далече в коментарите си като заяви, че ако е положила основите във фолка, единственото, което е сътворила на сцената била само една дупка. Сашка Васева призна, че вече имали и конфликти, защото тя не давала всичко от себе си, тъй като не е танцьорка, а певица.
 
За старта на VIP Dance изненада бяха отборите на модела Николета Лозанова и брадъра Найден, на водещата Мария Силвестър и Боби Турбото, които получиха съответно 22 и 23 точки, от максималните 30. Те се изявиха в стила хип-хоп. Безапелационни победители станаха актьорът Ники Сотиров и бившата гимнастичка Анелия Раленкова, които с перфектно изиграното си танго получиха заслужено 27 точки. Висока оценка получи отборът на Йордан Йовчев и Тереза Маринова (23 т.), Мира Добрева и Милен Цветков (22 т.), Деян Донков и Кристина Милева (22 т.). Леко разочарована остана Райна, която заедно със сценичната си  половинка - актьора Фахрадин Фахрадинов, взе едва 17 точки. По време на танца си с Крум, на певицата Елица Тодорова й се счупи осем сантиметровото токче на обувката, което леко я разконцентрира, но все пак тя се представи достойно.

Моделката Диляна Попова и партньорът й Боби, известен в миналото като Урсула, също получиха добра оценка, макар да не беше толкова висока, колкото публиката очакваше. Ива Софиянска пък успяла само за три дни да научи триседмична хореография и да изиграе добре хип-хоп танца си с водещия Наско. Вечерта закриха Камен Воденичаров и годеницата на водещия Андрей - Даниела, които представиха арженстинско танго. Те имаха малко проблеми с танца, на Даниела й се развърза обувката и това повлия на цялостното им представяне. Те обаче получиха 22 т., благодарение на шестицата, която им даде Ивайло.